Καλλιέργεια κεχριού για παραγωγή βιομάζας

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Τα είδη κεχριού που καλλιεργούνται κυρίως για παραγωγή βιομάζας είναι το ιαπωνικό (για βόσκηση ή κοπή και κατανάλωση ως νωπό ή αποξηραμένο), το ιταλικό (ως νωπό ή αποξηραμένο) και το μαργαριτώδες κεχρί (για βόσκηση, ενσίρωση και χλωρή λίπανση στις Η.Π.Α.). Η βιομάζα του ιταλικού κεχριού περιέχει τον γλυκοζίτη σεταρίνη η οποία δρα ως διουρητικό στα μόνοπλα. Γενικά, η διαιτητική της αξία είναι ικανοποιητική με την προϋπόθεση ότι η κοπή γίνεται λίγο πριν από την άνθηση.