Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση μελιτζάνας"
Από GAIApedia
								
												
				 (Νέα σελίδα με 'Όταν οι καρποί συγκομίζονται ώριμοι μπορούν να ...')  | 
				|||
| Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
Όταν οι [[Μελιτζάνα προϊόν|καρποί]] [[Συγκομιδή μελιτζάνας|συγκομίζονται]] ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10<sup>o</sup>C) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10<sup>o</sup>C προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20<sup>o</sup>C στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.     | Όταν οι [[Μελιτζάνα προϊόν|καρποί]] [[Συγκομιδή μελιτζάνας|συγκομίζονται]] ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10<sup>o</sup>C) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10<sup>o</sup>C προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20<sup>o</sup>C στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.     | ||
| − | [[πόσο αφορά σε   | + | |
| − | [[πόσο αφορά σε   | + | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]  | 
| + | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]  | ||
| + | [[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]  | ||
[[σχετίζεται με::Μελιτζάνα προϊόν| ]]  | [[σχετίζεται με::Μελιτζάνα προϊόν| ]]  | ||
Αναθεώρηση της 08:45, 26 Ιουνίου 2013
Όταν οι καρποί συγκομίζονται ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15oC και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10oC) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10oC προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20oC στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.

