Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ομάδα II - Χρωστικές τροφίμων βάσει της αρχής quantum satis"
Από GAIApedia
Γραμμή 37: | Γραμμή 37: | ||
*"[[Media:Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων.pdf|Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων]]", Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Αθήνα Απρίλιος 2013 | *"[[Media:Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων.pdf|Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων]]", Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Αθήνα Απρίλιος 2013 | ||
− | |||
[[σχετίζεται με::Ομάδες πρόσθετων ουσιών| ]] | [[σχετίζεται με::Ομάδες πρόσθετων ουσιών| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] |
Αναθεώρηση της 15:39, 10 Ιουλίου 2013
Αριθμός Ε | Όνομα |
---|---|
E 101 | Ριβοφλαβίνες |
E 140 | Χλωροφύλλες και χλωροφυλλίνες |
E 141 | Σύμπλοκα των χλωροφυλλών και χλωροφυλλινών με χαλκό |
E 150a | Απλό καραμελόχρωμα |
E 150b | Καυστικό θειώδες καραμελόχρωμα |
E 150c | Εναμμώνιο καραμελόχρωμα |
E 150d | Εναμμώνιο θειώδες καραμελόχρωμα |
E 153 | Φυτικός άνθρακας |
E 160a | Καροτένια |
E 160c | Εκχύλισμα πάπρικας, καψανθίνη, καψορουμπίνη |
E 162 | Ερυθρά χρωστική της ρίζας των τεύτλων, βετανίνη |
E 163 | Ανθοκυανίνες |
E 170 | Ανθρακικό ασβέστιο |
E 171 | Διοξείδιο του τιτανίου |
E 172 | Οξείδια και υδροξείδια του σιδήρου |
Βιβλιογραφία
- "Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων", Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Αθήνα Απρίλιος 2013