Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σίκαλη προϊόν"
Από GAIApedia
								
												
				| Γραμμή 25: | Γραμμή 25: | ||
| <ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"/> | <ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"/> | ||
| + | |||
| + | <ref name="Θρεπτική αξία σίκαλης"/> | ||
| ==Σχετικές σελίδες== | ==Σχετικές σελίδες== | ||
| Γραμμή 35: | Γραμμή 37: | ||
| <ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"> "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.</ref> | <ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"> "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.</ref> | ||
| + | |||
| + | <ref name="Θρεπτική αξία σίκαλης"> [{{#show: Ιστοσελίδα Newsbeast/Η διατροφική αξία της σίκαλης| ?has link}} Η διατροφική αξία της σίκαλης] </ref> | ||
| </references> | </references> | ||
Αναθεώρηση της 09:06, 26 Αυγούστου 2013
Η σίκαλη καλλιεργείται για παραγωγή καρπού και βιομάζας.
Ο καρπός της σίκαλης προορίζεται κυρίως για ναθρώπινη κατανάλωση, αλλά χρησιμοποιείται και ως κτηνοτροφή. Η χημική του σύσταση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.
| Υγρασία | Πρωτεΐνες | Λίπη | Ολικοί υδατάνθρακες | Ινώδεις ουσίες | Τέφρα | 
|---|---|---|---|---|---|
| 10.0-10.5 | 12.2-12.4 | 1.3-1.8 | 72.0 | 2.2-2.3 | 1.9-2.0 | 
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
- ↑ Η διατροφική αξία της σίκαλης





