Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ανάπτυξη καρπού καρυδιάς"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Καμία διαφορά)

Αναθεώρηση της 13:36, 27 Φεβρουαρίου 2013

Η ανάπτυξη του καρπού της καρυδιάς είναι σιγμοειδές. Αν κατά την ανάπτυξη του καρπού επικρατήσουν μη ευνοϊκές συνθήκες, όπως έλλειψη νερού και θρεπτικών στοιχείων, επηρεαζούν το μέγεθος του καρπού και μειώνουν την παραγωγή των δένδρων. Επίσης οι υψηλές θερμοκρασίες (πάνω από 38oC) ή η έλλειψη νερού κατά την ανάπτυξη του ενδοσπερμίου (ψίχας) προκαλούν συρρίκνωση, μερικές δε φορές και μαύρισμα, με αποτέλεσμα να υποβαθμιζεται η ποιότητά τους.