Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλίες χουρμαδιάς"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με 'Οι ποικιλίες της χουρμαδιάς, ανάλογα με τον τύπο του καρπού, ταξινομούνται σε μαλακές, ημίξη...') |
(Καμία διαφορά)
|
Αναθεώρηση της 09:26, 26 Ιουνίου 2014
Οι ποικιλίες της χουρμαδιάς, ανάλογα με τον τύπο του καρπού, ταξινομούνται σε μαλακές, ημίξηρες και ξηρές, αν και η υφή της σάρκας είναι φυσιολογική για μια ποικιλία, όταν ωριμάσει καλά μπρορεί να τροποποιηθεί από τις περιβαλλοντικές συνθήκες της φυτείας. Στο Ιράκ καλλιεργείται ευρέως η ποικιλία Zahidi (ημίξηρη), αλλά εξαγώγιμες είναι η Sayer (μαλακή), Halawy (μαλα- κή) και Khadrawy (μαλακή). Στην Αίγυπτο καλλιεργούνται οι Saidy, Samani, Hayami και Zagloul. Στην Αλγερία οι Deglet Noor, Rhars και Mech Degla και στις Η.Π.Α. οι Deglet Noor, Medjool (κατάγεται από το Μαρόκο), Zahidi και Khadrowy.