Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Υγιεινή της διατροφής"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
Η φυσιολογική διατροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση της [[Υγιεινή των αγροτικών ζώων |υγείας του οργανισμού]] των [[κατάλογος ζώων |ζώων]]. Οι τροφές μπορεί να βλάψουν την υγεία του ζωικού οργανισμού, όταν είναι <span style="font-weight:bold;">ελλειμματικές ποσοτικά ή ποιοτικά</span>, δηλαδή όταν χορηγούνται σε ανεπαρκή ποσότητα ή είναι φτωχές σε ορισμένα συστατικά, καθώς επίσης και όταν είναι αλλοιωμένες.
 
Η φυσιολογική διατροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση της [[Υγιεινή των αγροτικών ζώων |υγείας του οργανισμού]] των [[κατάλογος ζώων |ζώων]]. Οι τροφές μπορεί να βλάψουν την υγεία του ζωικού οργανισμού, όταν είναι <span style="font-weight:bold;">ελλειμματικές ποσοτικά ή ποιοτικά</span>, δηλαδή όταν χορηγούνται σε ανεπαρκή ποσότητα ή είναι φτωχές σε ορισμένα συστατικά, καθώς επίσης και όταν είναι αλλοιωμένες.
 +
 +
Από την έλλειψη διαφόρων συστατικών στο σιτηρέσιο των ζώων προκαλούνται διάφορες βλάβες στα όργανα ή τα συστήματα του οργανισμού τους, οι οποίες χαρακτηρίζουν τα καλούμενα <span style="font-weight:bold;">μεταβολικά νοσήματα</span>. Οι ζημίες που επιφέρουν τα νοσήματα αυτά στις [[κατάλογος εκτροφών |διάφορες εκτροφές]] των ζώων και γενικότερα στην κτηνοτροφία και την εθνική οικονομία είναι ανυπολόγιστες. Για το λόγο αυτό πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή κατά την κατάρτιση των σιτηρεσίων των ζώων, έτσι ώστε να μη συμβαίνει έλλειψη των απαραίτητων συστατικών.
 +
 +
Οι αλλοιωμένες τροφές, όπως είναι οι ευρωτιωμένες (μουχλιασμένες) και οι αποσυντεθειμένες, μπορεί να προκαλέσουν στα ζώα δηλητηριάσεις, διάρροιες, αποβολές στα έγκυα ζώα κ.λπ.
  
 
[[σχετίζεται με::Υγιεινή των αγροτικών ζώων| ]]
 
[[σχετίζεται με::Υγιεινή των αγροτικών ζώων| ]]

Αναθεώρηση της 08:50, 29 Ιουλίου 2014

Η φυσιολογική διατροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση της υγείας του οργανισμού των ζώων. Οι τροφές μπορεί να βλάψουν την υγεία του ζωικού οργανισμού, όταν είναι ελλειμματικές ποσοτικά ή ποιοτικά, δηλαδή όταν χορηγούνται σε ανεπαρκή ποσότητα ή είναι φτωχές σε ορισμένα συστατικά, καθώς επίσης και όταν είναι αλλοιωμένες.

Από την έλλειψη διαφόρων συστατικών στο σιτηρέσιο των ζώων προκαλούνται διάφορες βλάβες στα όργανα ή τα συστήματα του οργανισμού τους, οι οποίες χαρακτηρίζουν τα καλούμενα μεταβολικά νοσήματα. Οι ζημίες που επιφέρουν τα νοσήματα αυτά στις διάφορες εκτροφές των ζώων και γενικότερα στην κτηνοτροφία και την εθνική οικονομία είναι ανυπολόγιστες. Για το λόγο αυτό πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή κατά την κατάρτιση των σιτηρεσίων των ζώων, έτσι ώστε να μη συμβαίνει έλλειψη των απαραίτητων συστατικών.

Οι αλλοιωμένες τροφές, όπως είναι οι ευρωτιωμένες (μουχλιασμένες) και οι αποσυντεθειμένες, μπορεί να προκαλέσουν στα ζώα δηλητηριάσεις, διάρροιες, αποβολές στα έγκυα ζώα κ.λπ.