Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή Γκότζι μπέρι"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Ένα φυτό μπορεί να παράξει πάνω από 1 κιλό καρπού ήδη από το 2 χρόνο και μέχρι και 5-10 από τον 5 ...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
Ένα φυτό μπορεί να παράξει πάνω από 1 κιλό καρπού ήδη από το 2 χρόνο και μέχρι και 5-10 από τον 5 χρόνο και μετά.
 
Ένα φυτό μπορεί να παράξει πάνω από 1 κιλό καρπού ήδη από το 2 χρόνο και μέχρι και 5-10 από τον 5 χρόνο και μετά.
 
Απαιτούνται περίπου 35-40 ημέρες από την πλήρη άνθιση έως την ωρίμανση (ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας).
 
Απαιτούνται περίπου 35-40 ημέρες από την πλήρη άνθιση έως την ωρίμανση (ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας).
Κριτήρια συγκομιδής του καρπού στο στάδιο της ωρίμανσης είναι ότι ο καρπός έχει λαμπερό κόκκινο χρώμα, μέτρια συνεκτικότητα και διαλυτά στερεά που προσδίδουν μια γλυκιά γεύση, οι καρποί πέφτουν εύκολα και οι σπόροι αποκτούν λευκοκίτρινο-κιτρινοκαφέ χρωματισμό. Συγκομίζονται με τον ποδίσκο όταν πρόκειται να καταναλωθούν φρέσκοι και χωρίς τον ποδίσκο όταν προορίζονται για αποξήρανση.
+
Κριτήρια συγκομιδής του καρπού στο στάδιο της ωρίμανσης είναι ότι ο καρπός έχει λαμπερό κόκκινο χρώμα, μέτρια συνεκτικότητα και διαλυτά στερεά που προσδίδουν μια γλυκιά γεύση, οι καρποί πέφτουν εύκολα και οι σπόροι αποκτούν λευκοκίτρινο-κιτρινοκαφέ χρωματισμό. Συγκομίζονται με τον ποδίσκο όταν πρόκειται να καταναλωθούν φρέσκοι και χωρίς τον ποδίσκο όταν προορίζονται για αποξήρανση.<ref name="Γκότζι μπέρι"/>
 +
 
 +
 
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Γκότζι μπέρι"> [{{#show:Ιστοσελίδα aua. gr/Γκότζι μπέρι| ?has link}} Γκότζι μπέρι].</ref>
 +
<references>

Αναθεώρηση της 08:59, 15 Απριλίου 2015

Ένα φυτό μπορεί να παράξει πάνω από 1 κιλό καρπού ήδη από το 2 χρόνο και μέχρι και 5-10 από τον 5 χρόνο και μετά. Απαιτούνται περίπου 35-40 ημέρες από την πλήρη άνθιση έως την ωρίμανση (ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας). Κριτήρια συγκομιδής του καρπού στο στάδιο της ωρίμανσης είναι ότι ο καρπός έχει λαμπερό κόκκινο χρώμα, μέτρια συνεκτικότητα και διαλυτά στερεά που προσδίδουν μια γλυκιά γεύση, οι καρποί πέφτουν εύκολα και οι σπόροι αποκτούν λευκοκίτρινο-κιτρινοκαφέ χρωματισμό. Συγκομίζονται με τον ποδίσκο όταν πρόκειται να καταναλωθούν φρέσκοι και χωρίς τον ποδίσκο όταν προορίζονται για αποξήρανση.[1]


Βιβλιογραφία

  1. Γκότζι μπέρι.