Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή της Παπάγιας"
(Νέα σελίδα με 'Οι καρποί συγκομίζονται με το χέρι, με τη βοήθεια μαχαιριού και τοποθετούνται σε ειδικά κιβ...') |
(Καμία διαφορά)
|
Αναθεώρηση της 13:58, 16 Απριλίου 2015
Οι καρποί συγκομίζονται με το χέρι, με τη βοήθεια μαχαιριού και τοποθετούνται σε ειδικά κιβώτια επιστρωμένα με χαρτί και με το τμήμα του καρπού, που βρίσκεται προς τον ποδίσκο, προς τα κάτω για να μη μωλωπιστούν. Οι εργάτες πρέπει να φορούν γάντια και ποδιές, γιατί το γάλα που παράγεται ερεθίζει το δέρμα. Είναι όμως αναγκαίο οι καρποί στο συσκευαστήριο να απολυμανθούν με ζεστό ατμό (490C για 20 λεπτά της ώρας και ακολούθως σε κρύο νερό για άλλα 20 λεπτά της ώρας) ή με διβρωμιούχο αιθυλένιο και στη συνέχεια να ταξινομηθούν κατά μέγεθος και να συσκευαστούν σε ειδικά χάρτινα κιβώτια. Η παραγωγή ανά δένδρο και ανά έτος ανέρχεται στα 60-90kg.[1]
Σφάλμα παραπομπής: Υπάρχουν ετικέτες <ref>
, αλλά δεν βρέθηκε ετικέτα <references/>
.