Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση πράσου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Στην Ελλάδα το πράσο μετά την συγκομιδή και δεματοποίηση...')
 
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Στην Ελλάδα το [[Πράσο προϊόν|πράσο]] μετά την [[Συγκομιδή πράσου|συγκομιδή]] και δεματοποίηση μεταφέρεται με τα συνήθη μεταφορικά μέσα στην αγορά μεταφέρεται με τα συνήθη μεταφορικά μέσα στην αγορά,για άμεση διάθεση. Στην Αμερική και άλλες χώρες, αμέσως μετά τη συγκομιδή και δεματοποίηση, για να διατηρήσει το προϊόν την φρεσκάδα του υφίσταται υδρόψυξη ή ψύξη με πάγο ή ψύξη υπό κενό. Οι καταλληλότερες συνθήκες για αποθήκευση και μεταφορά είναι η θερμοκρασία των 0<sup>o</sup>C και η σχετική υγρασία 90 - 95%. Στις συνθήκες αυτές το πράσο μπορεί να αποθηκευτεί με επιτυχία για 2-3 μήνες.  
+
Στην Ελλάδα το [[Πράσο προϊόν|πράσο]] μετά την [[Συγκομιδή πράσου|συγκομιδή]] και δεματοποίηση μεταφέρεται με τα συνήθη μεταφορικά μέσα στην αγορά μεταφέρεται με τα συνήθη μεταφορικά μέσα στην αγορά,για άμεση διάθεση. Στην Αμερική και άλλες χώρες, αμέσως μετά τη συγκομιδή και δεματοποίηση, για να διατηρήσει το προϊόν την φρεσκάδα του υφίσταται υδρόψυξη ή ψύξη με πάγο ή ψύξη υπό κενό. Οι καταλληλότερες συνθήκες για αποθήκευση και μεταφορά είναι η θερμοκρασία των 0<sup>o</sup>C και η σχετική υγρασία 90 - 95%. Στις συνθήκες αυτές το πράσο μπορεί να αποθηκευτεί με επιτυχία για 2-3 μήνες.<ref name="Τα βολβώδη λαχανικά"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Τα βολβώδη λαχανικά"> Τα βολβώδη λαχανικά του Ολύμπιου Χρήστου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>
 +
</references>
  
  
 
[[σχετίζεται με::Πράσο προϊόν| ]]
 
[[σχετίζεται με::Πράσο προϊόν| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
[[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]
+
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 13:37, 7 Ιουλίου 2015

Στην Ελλάδα το πράσο μετά την συγκομιδή και δεματοποίηση μεταφέρεται με τα συνήθη μεταφορικά μέσα στην αγορά μεταφέρεται με τα συνήθη μεταφορικά μέσα στην αγορά,για άμεση διάθεση. Στην Αμερική και άλλες χώρες, αμέσως μετά τη συγκομιδή και δεματοποίηση, για να διατηρήσει το προϊόν την φρεσκάδα του υφίσταται υδρόψυξη ή ψύξη με πάγο ή ψύξη υπό κενό. Οι καταλληλότερες συνθήκες για αποθήκευση και μεταφορά είναι η θερμοκρασία των 0oC και η σχετική υγρασία 90 - 95%. Στις συνθήκες αυτές το πράσο μπορεί να αποθηκευτεί με επιτυχία για 2-3 μήνες.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τα βολβώδη λαχανικά του Ολύμπιου Χρήστου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.