Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση αγκινάρας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Συνήθως οι ανθοκεφαλές καταναλώνονται νωπές αμέσως μ...')
 
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Συνήθως οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά αγκινάρας|ανθοκεφαλές]] καταναλώνονται νωπές αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή αγκινάρας|συγκομιδή]]. Η συγκομιδή τους με μικρό τμήμα του ποδίσκου (5-40cm) συντελεί στη καλύτερή τους διατήρηση. Στην περίπτωση που πρέπει να συντηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι τη τελική τους πώληση, τότε ιδανικές συνθήκες είναι θερμοκρασία 0<sup>o</sup>C και υψηλή σχετική υγρασία (90 - 95%). Οι ανθοκεφαλές καταναλώνονται ακόμα και με τη μορφή κονσέρβας ή και πιο συχνά καταψυγμένες.
+
Συνήθως οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά αγκινάρας|ανθοκεφαλές]] καταναλώνονται νωπές αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή αγκινάρας|συγκομιδή]]. Η συγκομιδή τους με μικρό τμήμα του ποδίσκου (5-40cm) συντελεί στη καλύτερή τους διατήρηση. Στην περίπτωση που πρέπει να συντηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι τη τελική τους πώληση, τότε ιδανικές συνθήκες είναι θερμοκρασία 0<sup>o</sup>C και υψηλή σχετική υγρασία (90 - 95%). Οι ανθοκεφαλές καταναλώνονται ακόμα και με τη μορφή κονσέρβας ή και πιο συχνά καταψυγμένες.<ref name="Αγκινάρα"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Αγκινάρα"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών λαχανικών - Αγκινάρα, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
<references/>
  
 
[[σχετίζεται με::Αγκινάρα προϊόν| ]]
 
[[σχετίζεται με::Αγκινάρα προϊόν| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
[[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]
+
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:20, 9 Ιουλίου 2015

Συνήθως οι ανθοκεφαλές καταναλώνονται νωπές αμέσως μετά τη συγκομιδή. Η συγκομιδή τους με μικρό τμήμα του ποδίσκου (5-40cm) συντελεί στη καλύτερή τους διατήρηση. Στην περίπτωση που πρέπει να συντηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι τη τελική τους πώληση, τότε ιδανικές συνθήκες είναι θερμοκρασία 0oC και υψηλή σχετική υγρασία (90 - 95%). Οι ανθοκεφαλές καταναλώνονται ακόμα και με τη μορφή κονσέρβας ή και πιο συχνά καταψυγμένες.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών λαχανικών - Αγκινάρα, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.