Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Φύτευση κουνουπιδιού"
 (Νέα σελίδα με 'Το κουνουπίδι είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί σ...')  | 
				|||
| Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
| − | Το [[Κουνουπίδι φυτό|κουνουπίδι]] είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί στο χωράφι, όταν αποκτήσει 4 πραγματικά [[Βοτανικά χαρακτηριστικά κουνουπιδιού|φύλλα]] και ύψος περίπου 15cm. Φθάνει σε αυτό το στάδιο περίπου 1,5 μήνα μετά τη [[Σπορά κουνουπιδιού|σπορά στο σπορείο]]. Η φύτευση γίνεται σε γραμμές. Οι γραμμές απέχουν μεταξύ τους 60 - 90cm και τα φυτά επί της γραμμής 50 - 70cm. Όσο πιο πυκνά φυτεύνται, τόσο μικρότερα φυτά παράγονται. Αντίθετα, όταν η φύτευση είναι αραιή, λιγότερα φυτα έχουν στην διάθεσή τους περισσότερα [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά συστατικά]] και [[Άρδευση κουνουπιδιού|νερό]], επομένως αναπτύσσονται περισσότερο. Παρόλα αυτά, τελικά η πυκνή φύτευση δίνει συνολικά μεγαλύτερη παραγωγή. Η φύτευση καλό είναι να γίνεται το απόγευμα, όταν έχει πέσει ο ήλιος ή σε μέρες με συννεφιά, γιατί τα νεαρά φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και δεν καταπονούνται.     | + | Το [[Κουνουπίδι φυτό|κουνουπίδι]] είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί στο χωράφι, όταν αποκτήσει 4 πραγματικά [[Βοτανικά χαρακτηριστικά κουνουπιδιού|φύλλα]] και ύψος περίπου 15cm. Φθάνει σε αυτό το στάδιο περίπου 1,5 μήνα μετά τη [[Σπορά κουνουπιδιού|σπορά στο σπορείο]]. Η φύτευση γίνεται σε γραμμές. Οι γραμμές απέχουν μεταξύ τους 60 - 90cm και τα φυτά επί της γραμμής 50 - 70cm. Όσο πιο πυκνά φυτεύνται, τόσο μικρότερα φυτά παράγονται. Αντίθετα, όταν η φύτευση είναι αραιή, λιγότερα φυτα έχουν στην διάθεσή τους περισσότερα [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά συστατικά]] και [[Άρδευση κουνουπιδιού|νερό]], επομένως αναπτύσσονται περισσότερο. Παρόλα αυτά, τελικά η πυκνή φύτευση δίνει συνολικά μεγαλύτερη παραγωγή. Η φύτευση καλό είναι να γίνεται το απόγευμα, όταν έχει πέσει ο ήλιος ή σε μέρες με συννεφιά, γιατί τα νεαρά φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και δεν καταπονούνται.<ref name="Σταυρανθή"/>     | 
| + | |||
| + | ==Βιβλιογραφία==  | ||
| + | <references>  | ||
| + | <ref name="Σταυρανθή"> Σταυρανθή - Βιολογικός λαχανόκηπος, των Λαμπρόπουλο Παναγιώτη και Νυδριώτη Έφης, Γεωπόνων Γ.Π.Α M.Sc.</ref>   | ||
| + | </references>  | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]  | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]  | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]  | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]  | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια κουνουπιδιού| ]]  | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια κουνουπιδιού| ]]  | ||
| + | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]  | ||
Τελευταία αναθεώρηση της 09:47, 10 Ιουλίου 2015
Το κουνουπίδι είναι έτοιμο να το πάρουμε από το σπορείο και να φυτευτεί στο χωράφι, όταν αποκτήσει 4 πραγματικά φύλλα και ύψος περίπου 15cm. Φθάνει σε αυτό το στάδιο περίπου 1,5 μήνα μετά τη σπορά στο σπορείο. Η φύτευση γίνεται σε γραμμές. Οι γραμμές απέχουν μεταξύ τους 60 - 90cm και τα φυτά επί της γραμμής 50 - 70cm. Όσο πιο πυκνά φυτεύνται, τόσο μικρότερα φυτά παράγονται. Αντίθετα, όταν η φύτευση είναι αραιή, λιγότερα φυτα έχουν στην διάθεσή τους περισσότερα θρεπτικά συστατικά και νερό, επομένως αναπτύσσονται περισσότερο. Παρόλα αυτά, τελικά η πυκνή φύτευση δίνει συνολικά μεγαλύτερη παραγωγή. Η φύτευση καλό είναι να γίνεται το απόγευμα, όταν έχει πέσει ο ήλιος ή σε μέρες με συννεφιά, γιατί τα νεαρά φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και δεν καταπονούνται.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Σταυρανθή - Βιολογικός λαχανόκηπος, των Λαμπρόπουλο Παναγιώτη και Νυδριώτη Έφης, Γεωπόνων Γ.Π.Α M.Sc.
 

