Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Ισπανική Α'"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}}  
+
{{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}}
 +
Η ποικιλία [[ρύζι |ρυζιού]] Ισπανική Α' περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
  
 
Ύψος: 85-95 εκ.
 
Ύψος: 85-95 εκ.
Γραμμή 41: Γραμμή 42:
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[Category:Ρύζι]]
 
[[Category:Ρύζι]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
__NOTOC__

Αναθεώρηση της 14:13, 24 Ιουνίου 2016

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Ισπανική Α' περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Ύψος: 85-95 εκ.

Φόβη: Μήκος 12 εκ., ημιόρθια συμπαγής

Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 5,7 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,1)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 147 ημέρες

Αδέλφωμα: Μέτριο

Αντοχή στο πλάγιασμα: Μεγάλη

Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική

Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική

Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική

Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια

Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά

Απόδοση στο μύλο συνολική: 71%

Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%

Κρυσταλλότητα κόκκων: 90%

Αμυλόζη: 17-18% (τύπος Japonica)

Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου