Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Λίπανση παντζαριού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Μια καλλιέργεια παντζαριού με μέση παραγωγή 3 τόν...')
 
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Μια [[Καλλιέργεια παντζαριού|καλλιέργεια]] [[Παντζάρι φυτό|παντζαριού]] με μέση παραγωγή 3 τόνοι/στρέμμα αφαιρεί από το [[Εδαφικές συνθήκες παντζαριού|έδαφος]] 7,5kg [[Άζωτο|αζώτου]] (Ν), 1,3kg [[Φώσφορος|φωσφόρου]] και 10,8kg [[Κάλιο|καλίου]]. Πριν από την εγκατάσταση της καλλιέργειας προσθέτουμε ολόκληρη την ποσότητα καλίου και φωσφόρου και μέρος του αζώτου. Η υπόλοιπη ποσότητα αζώτου (1/3 της συνολικής ποσότητας) προστίθεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών.  
+
Μια [[Καλλιέργεια παντζαριού|καλλιέργεια]] [[Παντζάρι φυτό|παντζαριού]] με μέση παραγωγή 3 τόνοι/στρέμμα αφαιρεί από το [[Εδαφικές συνθήκες παντζαριού|έδαφος]] 7,5kg [[Άζωτο|αζώτου]] (Ν), 1,3kg [[Φώσφορος|φωσφόρου]] και 10,8kg [[Κάλιο|καλίου]]. Πριν από την εγκατάσταση της καλλιέργειας προσθέτουμε ολόκληρη την ποσότητα καλίου και φωσφόρου και μέρος του αζώτου. Η υπόλοιπη ποσότητα αζώτου (1/3 της συνολικής ποσότητας) προστίθεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών.<ref name="Παντζάρι"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Παντζάρι"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Παντζάρι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
[[σχετίζεται με::Κηπευτική καλλιέργεια| ]]
+
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια παντζαριού| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:52, 9 Ιουλίου 2015

Μια καλλιέργεια παντζαριού με μέση παραγωγή 3 τόνοι/στρέμμα αφαιρεί από το έδαφος 7,5kg αζώτου (Ν), 1,3kg φωσφόρου και 10,8kg καλίου. Πριν από την εγκατάσταση της καλλιέργειας προσθέτουμε ολόκληρη την ποσότητα καλίου και φωσφόρου και μέρος του αζώτου. Η υπόλοιπη ποσότητα αζώτου (1/3 της συνολικής ποσότητας) προστίθεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Παντζάρι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.