Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση μελιτζάνας"
Από GAIApedia
| Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
| − | Όταν οι [[Μελιτζάνα προϊόν|καρποί]] [[Συγκομιδή μελιτζάνας|συγκομίζονται]] ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10<sup>o</sup>C) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10<sup>o</sup>C προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20<sup>o</sup>C στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται. | + | Όταν οι [[Μελιτζάνα προϊόν|καρποί]] [[Συγκομιδή μελιτζάνας|συγκομίζονται]] ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10<sup>o</sup>C) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10<sup>o</sup>C προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20<sup>o</sup>C στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.<ref name="Συντήρηση μελιτζάνας"/> |
| + | |||
| + | ==Βιβλιογραφία== | ||
| + | <references> | ||
| + | <ref name="Συντήρηση μελιτζάνας"> [{{#show:Ιστοσελίδα Agroportal Γ.Π.Α/Λαχανοκομία - Μελιτζάνα| ?has link}} Λαχανοκομία - Μελιτζάνα]</ref> | ||
| + | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | ||
| Γραμμή 5: | Γραμμή 10: | ||
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] | [[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Μελιτζάνα προϊόν| ]] | [[σχετίζεται με::Μελιτζάνα προϊόν| ]] | ||
| + | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
Τελευταία αναθεώρηση της 10:18, 9 Ιουλίου 2015
Όταν οι καρποί συγκομίζονται ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15oC και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10oC) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10oC προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20oC στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.[1]
Βιβλιογραφία

