Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Μεθωρίμανση πατάτας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Αμέσως μετά την [[Συγκομιδή πατάτας|συγκομιδή]] και για χρονικό διάστημα 4-5 ημερών, οι κόνδυλοι θα πρέπει να τοποθετούνται σε [[Κλιματικές συνθήκες πατάτας|θερμοκρασία]] 16-21<sup>o</sup>C και σε υψηλή υγρασία (90-95% Σχετική Υγρασία), για να ενθαρρύνεται η πάχυνση του περιδέρματος του κονδύλου και να επουλωθούν οι πληγές και οι επιφανειακοί τραυματισμοί της επιδερμίδας. Άλλοι συνιστούν όπως η διάρκεια της μεθωρίμανσης κυμαίνεται μεταξύ 10-14 ημερών, ανάλογα με τον βαθμό ωρίμανσης κατά την συγκομιδή, δηλ όσο πιο ώριμοι είναι οι κόνδυλοι τόσο ο απαιτούμενος χρόνος μεθωρίμανσης μειώνεται.  
+
Αμέσως μετά την [[Συγκομιδή πατάτας|συγκομιδή]] και για χρονικό διάστημα 4-5 ημερών, οι κόνδυλοι θα πρέπει να τοποθετούνται σε [[Κλιματικές συνθήκες πατάτας|θερμοκρασία]] 16-21<sup>o</sup>C και σε υψηλή υγρασία (90-95% Σχετική Υγρασία), για να ενθαρρύνεται η πάχυνση του περιδέρματος του κονδύλου και να επουλωθούν οι πληγές και οι επιφανειακοί τραυματισμοί της επιδερμίδας. Άλλοι συνιστούν όπως η διάρκεια της μεθωρίμανσης κυμαίνεται μεταξύ 10-14 ημερών, ανάλογα με τον βαθμό ωρίμανσης κατά την συγκομιδή, δηλ όσο πιο ώριμοι είναι οι κόνδυλοι τόσο ο απαιτούμενος χρόνος μεθωρίμανσης μειώνεται.<ref name="Ειδική λαχανοκομία - Λαχανικά υπαίθρου"/>
  
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Ειδική λαχανοκομία - Λαχανικά υπαίθρου"> Ειδική λαχανοκομία - Λαχανικά υπαίθρου, του Χρήστου Ολύμπιου, καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
[[σχετίζεται με::Κηπευτική καλλιέργεια| ]]
+
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια πατάτας| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:53, 7 Ιουλίου 2015

Αμέσως μετά την συγκομιδή και για χρονικό διάστημα 4-5 ημερών, οι κόνδυλοι θα πρέπει να τοποθετούνται σε θερμοκρασία 16-21oC και σε υψηλή υγρασία (90-95% Σχετική Υγρασία), για να ενθαρρύνεται η πάχυνση του περιδέρματος του κονδύλου και να επουλωθούν οι πληγές και οι επιφανειακοί τραυματισμοί της επιδερμίδας. Άλλοι συνιστούν όπως η διάρκεια της μεθωρίμανσης κυμαίνεται μεταξύ 10-14 ημερών, ανάλογα με τον βαθμό ωρίμανσης κατά την συγκομιδή, δηλ όσο πιο ώριμοι είναι οι κόνδυλοι τόσο ο απαιτούμενος χρόνος μεθωρίμανσης μειώνεται.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική λαχανοκομία - Λαχανικά υπαίθρου, του Χρήστου Ολύμπιου, καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.