Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή ραπανακιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Τα ραπανάκια συγκομίζονται μόλις αποκτήσουν εμπορεύσιμο μέγεθος, ενώ εά...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Τα [[Ραπανάκι προϊόν|ραπανάκια]] συγκομίζονται μόλις αποκτήσουν εμπορεύσιμο μέγεθος, ενώ εάν παραμείνουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο [[Εδαφικές συνθήκες ραπανακιού|έδαφος]] τότε υποβαθμίζονται ποιοτικά και η υφή τους γίνεται σπογγώδης. Η συγκομιδή ξεκινάει 2 μήνες μετά τη [[Σπορά ραπανακιού|σπορά]]. Τα [[Ραπανάκι φυτό|φυτά]] εκριζώνονται, στη συνέχεια πλένονται και οδηγούνται στην αγορά σε δεσμίδες.  
+
Τα [[Ραπανάκι προϊόν|ραπανάκια]] συγκομίζονται μόλις αποκτήσουν εμπορεύσιμο μέγεθος, ενώ εάν παραμείνουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο [[Εδαφικές συνθήκες ραπανακιού|έδαφος]] τότε υποβαθμίζονται ποιοτικά και η υφή τους γίνεται σπογγώδης. Η συγκομιδή ξεκινάει 2 μήνες μετά τη [[Σπορά ραπανακιού|σπορά]]. Τα [[Ραπανάκι φυτό|φυτά]] εκριζώνονται, στη συνέχεια πλένονται και οδηγούνται στην αγορά σε δεσμίδες.<ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ραπανακιού| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ραπανακιού| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Αναθεώρηση της 09:56, 10 Ιουλίου 2015

Τα ραπανάκια συγκομίζονται μόλις αποκτήσουν εμπορεύσιμο μέγεθος, ενώ εάν παραμείνουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο έδαφος τότε υποβαθμίζονται ποιοτικά και η υφή τους γίνεται σπογγώδης. Η συγκομιδή ξεκινάει 2 μήνες μετά τη σπορά. Τα φυτά εκριζώνονται, στη συνέχεια πλένονται και οδηγούνται στην αγορά σε δεσμίδες.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.