Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Λεμονιά Meyer"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
Γραμμή 7: Γραμμή 7:
  
 
[[είναι ποικιλία της::Εσπεριδοειδή| ]]
 
[[είναι ποικιλία της::Εσπεριδοειδή| ]]
[[Category:Εσπεριδοειδή]]
+
[[Category:Εσπεριδοειδές]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 09:44, 14 Αυγούστου 2013

Λεμονιά Meyer

Ο καρπός της έχει μέσο μέγεθος, σχήμα επίμηκες έως ελλειπτικό, κοντό λαιμό και μικρή πλατιά θηλή. Ο φλοιός είναι λεπτός, τρυφερός, λείος και πορτοκαλοκίτρινος έως πορτοκαλί. Έχει 10 περίπου καρπόφυλλα. Η σάρκα είναι πορτοκαλοκίτρινη, τρυφερή, εύχυμη, ξινή και με γεύση λεμονιού. Είναι πολύσπερμη, με παραγωγή όλο το χρόνο, αλλά κυρίως το χειμώνα. Σαν δένδρο είναι μέτριας ζωηρότητας, μικρού έως μεγάλου μεγέθους, πλαγιόκλαδο, σχεδόν χωρίς αγκάθια και παραγωγικό. Τα άνθη και οι νεαρές βλαστήσεις είναι πορφυρής αποχρώσεως. Η λεμονιά Meyer εμφανίζει την ανθεκτικότητα της πορτοκαλιάς στο ψύχος και τη θερμότητα και είναι ευρύτερης προσαρμογής από την κοινή λεμονιά ή λιμεττία. Ο καρπός της επηρεάζεται πάρα πολύ από τις κλιματολογικές συνθήκες και διαφέρει σε εμφάνιση σε διάφορες περιοχές. Στη χώρα μας είναι γνωστό με το όνομα λεμονοπορτόκαλο (χρώμα πορτοκαλιού, γεύση λεμονιού).