Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση ζαχαρότευτλου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Αμέσως μετά τη συγκομιδή, τα τεύτλα μεταφ...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή ζαχαρότευτλου|συγκομιδή]], τα [[Ζαχαρότευτλο προϊόν|τεύτλα]] μεταφέρονται με φορτηγά στα σιλό ή/και στην αυλή των ζαχαρουργείων όπου και μπορούν να παραμείνουν μέχρι δύο ημέρες πριν κατεργασθούν. Μετά τα μέσα Οκτωβρίου μπορούν να παραμείνουν μέχρι και 4 ημέρες. Περισσότερες ημέρες αναμονής έχουν ως αποτέλεσμα απώλειες ζαχάρων οι οποίες ανάλογα με τη θερμοκρασία καθίστανται σημαντικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα τεύτλα αφήνονται στον αγρό για περίπου μία εβδομάδα και μετά μεταφέρονται στα ζαχαρουργεία.
+
Αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή ζαχαρότευτλου|συγκομιδή]], τα [[Ζαχαρότευτλο προϊόν|τεύτλα]] μεταφέρονται με φορτηγά στα σιλό ή/και στην αυλή των ζαχαρουργείων όπου και μπορούν να παραμείνουν μέχρι δύο ημέρες πριν κατεργασθούν. Μετά τα μέσα Οκτωβρίου μπορούν να παραμείνουν μέχρι και 4 ημέρες. Περισσότερες ημέρες αναμονής έχουν ως αποτέλεσμα απώλειες ζαχάρων οι οποίες ανάλογα με τη θερμοκρασία καθίστανται σημαντικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα τεύτλα αφήνονται στον αγρό για περίπου μία εβδομάδα και μετά μεταφέρονται στα ζαχαρουργεία.<ref name="Συντήρηση ζαχαρότευτλου"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Συντήρηση ζαχαρότευτλου"> Ενεργειακές Καλλιέργειες - Βιοκαύσιμα,  των Σκαράκη Γεώργιου (Καθηγητής ΓΠΑ), Κορρέ Νικολάου (MSc, PhD) και Παυλή Ουρανίας (MSc, PhD), Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Ζαχαρότευτλο προϊόν| ]]
 
[[σχετίζεται με::Ζαχαρότευτλο προϊόν| ]]
Γραμμή 5: Γραμμή 10:
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Αναθεώρηση της 12:10, 30 Ιουνίου 2015

Αμέσως μετά τη συγκομιδή, τα τεύτλα μεταφέρονται με φορτηγά στα σιλό ή/και στην αυλή των ζαχαρουργείων όπου και μπορούν να παραμείνουν μέχρι δύο ημέρες πριν κατεργασθούν. Μετά τα μέσα Οκτωβρίου μπορούν να παραμείνουν μέχρι και 4 ημέρες. Περισσότερες ημέρες αναμονής έχουν ως αποτέλεσμα απώλειες ζαχάρων οι οποίες ανάλογα με τη θερμοκρασία καθίστανται σημαντικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα τεύτλα αφήνονται στον αγρό για περίπου μία εβδομάδα και μετά μεταφέρονται στα ζαχαρουργεία.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ενεργειακές Καλλιέργειες - Βιοκαύσιμα, των Σκαράκη Γεώργιου (Καθηγητής ΓΠΑ), Κορρέ Νικολάου (MSc, PhD) και Παυλή Ουρανίας (MSc, PhD), Αθήνα 2008.