Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Προετοιμασία εδάφους παντζαριού"
Από GAIApedia
								
												
				| Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
| − | Πριν την σπορά θα πρέπει να κάνουμε μια σχολαστική προετοιμασία του [[Εδαφικές συνθήκες παντζαριού|εδάφους]] με τσάπα ή φρέζα σε βάθος περίπου 15-20cm για να μπορέσει να διευκολυνθεί η ανάπτυξη των [[Βοτανικά χαρακτηριστικά παντζαριού|γογγυλόριζων]]. Κατά την διάρκεια αυτής της προετοιμασίας προσθέτουμε στο έδαφος καλά χωνεμένη κοπριά ή κάποιο άλλο οργανικό υλικό όπως κομπόστ καθώς και τα [[Λίπανση παντζαριού|λιπάσματα]] που έχουμε επιλέξει. Επίσης θα πρέπει να απομακρυνθούν όσο είναι εφικτό και οι πέτρες. Αφού γίνει η σπορά κύριο μέλημα μας για την αρχή είναι να μην δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια του εδάφους η οποία εμποδίζει το καλό φύτρωμα.    | + | Πριν την σπορά θα πρέπει να κάνουμε μια σχολαστική προετοιμασία του [[Εδαφικές συνθήκες παντζαριού|εδάφους]] με τσάπα ή φρέζα σε βάθος περίπου 15-20cm για να μπορέσει να διευκολυνθεί η ανάπτυξη των [[Βοτανικά χαρακτηριστικά παντζαριού|γογγυλόριζων]]. Κατά την διάρκεια αυτής της προετοιμασίας προσθέτουμε στο έδαφος καλά χωνεμένη κοπριά ή κάποιο άλλο οργανικό υλικό όπως κομπόστ καθώς και τα [[Λίπανση παντζαριού|λιπάσματα]] που έχουμε επιλέξει. Επίσης θα πρέπει να απομακρυνθούν όσο είναι εφικτό και οι πέτρες. Αφού γίνει η σπορά κύριο μέλημα μας για την αρχή είναι να μην δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια του εδάφους η οποία εμποδίζει το καλό φύτρωμα.<ref name="Η καλλιέργεια του παντζαριού"/>   | 
| + | |||
| + | ==Βιβλιογραφία==  | ||
| + | <references>  | ||
| + | <ref name="Η καλλιέργεια του παντζαριού"> [{{#show:Ιστοσελίδα AgroticaBook/Η καλλιέργεια παντζαριού| ?has link}} Η καλλιέργεια του παντζαριού]</ref>  | ||
| + | </references>  | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]  | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]  | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]  | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]  | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια παντζαριού| ]]  | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια παντζαριού| ]]  | ||
Τελευταία αναθεώρηση της 08:50, 9 Ιουλίου 2015
Πριν την σπορά θα πρέπει να κάνουμε μια σχολαστική προετοιμασία του εδάφους με τσάπα ή φρέζα σε βάθος περίπου 15-20cm για να μπορέσει να διευκολυνθεί η ανάπτυξη των γογγυλόριζων. Κατά την διάρκεια αυτής της προετοιμασίας προσθέτουμε στο έδαφος καλά χωνεμένη κοπριά ή κάποιο άλλο οργανικό υλικό όπως κομπόστ καθώς και τα λιπάσματα που έχουμε επιλέξει. Επίσης θα πρέπει να απομακρυνθούν όσο είναι εφικτό και οι πέτρες. Αφού γίνει η σπορά κύριο μέλημα μας για την αρχή είναι να μην δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια του εδάφους η οποία εμποδίζει το καλό φύτρωμα.[1]
Βιβλιογραφία

