Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Κλάδεμα Γκότζι μπέρι"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το δένδρο μπορεί να πάρει την μορφή θάμνου με κατάλληλο κλάδεμα. Προτείνεται και ένα είδος κυππαρισσοειδούς ανάπτυξης με πλάγια βλάστηση που ξεκινά από τα 50-60 εκατοστά μέχρι το ύψος περί τα 1.5-2μέτρα.
+
Το [[Γκότζι μπέρι |δένδρο]] μπορεί να πάρει την μορφή θάμνου με κατάλληλο κλάδεμα. Προτείνεται και ένα είδος κυππαρισσοειδούς ανάπτυξης με πλάγια βλάστηση που ξεκινά από τα 50-60 εκατοστά μέχρι το ύψος περί τα 1.5-2μέτρα. Εναλλακτικά μπορεί να μορφωθεί και σε τρία επίπεδα, ξεκινώντας από τα 80 εκατοστά και φτάνοντας τα 2-2.4 μέτρα, με ταυτόχρονη  στήριξη σε σύρματα, για ευκολότερη συγκομιδή.
Εναλλακτικά μπορεί να μορφωθεί και σε τρία επίπεδα, ξεκινώντας από τα 80 εκατοστά και φτάνοντας τα 2-2.4 μέτρα, με ταυτόχρονη  στήριξη σε σύρματα, για ευκολότερη συγκομιδή.  
+
 
Κλαδεύεται στο τέλος του χειμώνα μέτρια έως και αυστηρά, με σκοπό την ανάπτυξη νέας καρποφόρας βλάστησης.  
+
Κλαδεύεται στο τέλος του χειμώνα μέτρια έως και αυστηρά, με σκοπό την ανάπτυξη νέας καρποφόρας βλάστησης. Αποκόπτονται βλαστοί αδύναμοι, ξηροί, γερασμένοι.
Αποκόπτονται βλαστοί αδύναμοι, ξηροί, γερασμένοι.
+
Στόχος είναι η έκθεση των νέων βλαστών στο φώς. Την άνοιξη οι πολύ ζωηροί βλαστοί συντέμνονται σε μια πλάγια βλάστηση (κλάδεμα επιστροφής). Επίσης αραιώνονται οι βλαστοί που συνωστίζονται. Καλοκαιρινό κλάδεμα για να αφαιρεθούν τυχόν λαίμαργοι ή παραφυάδες (μπορεί να παράγει συνεχώς παραφυάδες που πρέπει να αφαιρούνται).
Στόχος είναι η έκθεση των νέων βλαστών στο φώς.
+
Την άνοιξη οι πολύ ζωηροί βλαστοί συντέμνονται σε μια πλάγια βλάστηση (κλάδεμα επιστροφής)
+
Επίσης αραιώνονται οι βλαστοί που συνωστίζονται.
+
Καλοκαιρινό κλάδεμα για να αφαιρεθούν τυχόν λαίμαργοι ή παραφυάδες (μπορεί να παράγει συνεχώς παραφυάδες που πρέπει να αφαιρούνται).
+
 
Για αναγέννηση μπορεί να κλαδευτεί χαμηλά ώστε να αναπτυχθούν νέοι βλαστοί.<ref name="Γκότζι μπέρι"/>
 
Για αναγέννηση μπορεί να κλαδευτεί χαμηλά ώστε να αναπτυχθούν νέοι βλαστοί.<ref name="Γκότζι μπέρι"/>
  
 
==Βιβλιογραφία==
 
==Βιβλιογραφία==
 +
 
<references>
 
<references>
<ref name="Γκότζι μπέρι"> [{{#show:Ιστοσελίδα aua. gr/Γκότζι μπέρι| ?has link}} Γκότζι μπέρι].</ref>
+
 
 +
<ref name="Γκότζι μπέρι"> [{{#show:Ιστοσελίδα aua. gr/Γκότζι μπέρι| ?has link}} Γκότζι μπέρι]</ref>
 +
 
 
<references>
 
<references>
 +
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
__NOTOC__

Τελευταία αναθεώρηση της 08:11, 20 Ιουνίου 2016

Το δένδρο μπορεί να πάρει την μορφή θάμνου με κατάλληλο κλάδεμα. Προτείνεται και ένα είδος κυππαρισσοειδούς ανάπτυξης με πλάγια βλάστηση που ξεκινά από τα 50-60 εκατοστά μέχρι το ύψος περί τα 1.5-2μέτρα. Εναλλακτικά μπορεί να μορφωθεί και σε τρία επίπεδα, ξεκινώντας από τα 80 εκατοστά και φτάνοντας τα 2-2.4 μέτρα, με ταυτόχρονη στήριξη σε σύρματα, για ευκολότερη συγκομιδή.

Κλαδεύεται στο τέλος του χειμώνα μέτρια έως και αυστηρά, με σκοπό την ανάπτυξη νέας καρποφόρας βλάστησης. Αποκόπτονται βλαστοί αδύναμοι, ξηροί, γερασμένοι. Στόχος είναι η έκθεση των νέων βλαστών στο φώς. Την άνοιξη οι πολύ ζωηροί βλαστοί συντέμνονται σε μια πλάγια βλάστηση (κλάδεμα επιστροφής). Επίσης αραιώνονται οι βλαστοί που συνωστίζονται. Καλοκαιρινό κλάδεμα για να αφαιρεθούν τυχόν λαίμαργοι ή παραφυάδες (μπορεί να παράγει συνεχώς παραφυάδες που πρέπει να αφαιρούνται). Για αναγέννηση μπορεί να κλαδευτεί χαμηλά ώστε να αναπτυχθούν νέοι βλαστοί.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Γκότζι μπέρι