Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ωρίμαση της Φεϊζόα"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Οι καρποί της [[φεϊζόα]] είναι ώριμοι, όταν ο φλοιός τους από βαθυπράσινος καταστεί ανοικτοπράσινος και η σάρκα μαλακώσει ελαφρά. Ως κριτήριο ωριμότητας μπορεί να ληφθεί και το χρονικό διάστημα από της άνθισης μέχρι της ωριμάσεως των καρπών, το οποίο κυμαίνεται από 5-7 μήνες και αυτό εξαρτάται από τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής.<ref name="Καλλιέργεια Φεϊζόα"/>
+
Οι καρποί της [[Φεϊζόα]] είναι ώριμοι, όταν ο φλοιός τους από βαθυπράσινος καταστεί ανοικτοπράσινος και η σάρκα μαλακώσει ελαφρά. Ως κριτήριο ωριμότητας μπορεί να ληφθεί και το χρονικό διάστημα από της άνθισης μέχρι της ωριμάσεως των καρπών, το οποίο κυμαίνεται από 5-7 μήνες και αυτό εξαρτάται από τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής.<ref name="Καλλιέργεια Φεϊζόα"/>
  
 
==Βιβλιογραφία==
 
==Βιβλιογραφία==

Τελευταία αναθεώρηση της 11:08, 15 Ιουλίου 2016

Οι καρποί της Φεϊζόα είναι ώριμοι, όταν ο φλοιός τους από βαθυπράσινος καταστεί ανοικτοπράσινος και η σάρκα μαλακώσει ελαφρά. Ως κριτήριο ωριμότητας μπορεί να ληφθεί και το χρονικό διάστημα από της άνθισης μέχρι της ωριμάσεως των καρπών, το οποίο κυμαίνεται από 5-7 μήνες και αυτό εξαρτάται από τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001