Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Αδρόκαρπη ποικιλία ελιάς Βασιλακάδα"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
Η [[Ποικιλίες ελιάς |Βασιλακάδα]] φέρει και τις συνωνυμίες: Βασιλική, Ισπανική, Κολοκυθάτη, Ροβιάτικη και Σελέρνειος. [[καλλιέργεια ελιάς |Καλλιεργείται]] κυρίως στο νομό Κερκύρας και σποραδικά στους νομούς Εύβοιας και Χαλκιδικής. Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5 –8 μέτρων. Τα φύλλα της είναι πράσινα, μήκους 6,35cm και πλάτους 1,13cm. Ο καρπός έχει σχήμα ωοειδές και μέσο βάρος 6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 7,6:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε [[ελαιόλαδο |λάδι]] φθάνει μέχρι 16%. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και μαύρων κονσερβών καλής ποιότητας.
 
Η [[Ποικιλίες ελιάς |Βασιλακάδα]] φέρει και τις συνωνυμίες: Βασιλική, Ισπανική, Κολοκυθάτη, Ροβιάτικη και Σελέρνειος. [[καλλιέργεια ελιάς |Καλλιεργείται]] κυρίως στο νομό Κερκύρας και σποραδικά στους νομούς Εύβοιας και Χαλκιδικής. Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5 –8 μέτρων. Τα φύλλα της είναι πράσινα, μήκους 6,35cm και πλάτους 1,13cm. Ο καρπός έχει σχήμα ωοειδές και μέσο βάρος 6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 7,6:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε [[ελαιόλαδο |λάδι]] φθάνει μέχρι 16%. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και μαύρων κονσερβών καλής ποιότητας.
  
__NOTOC__
 
 
[[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]]
 
[[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]]
 
[[Category:Ελιά]]
 
[[Category:Ελιά]]
Γραμμή 9: Γραμμή 8:
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Χαλκιδικής| ]]
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Χαλκιδικής| ]]
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κέρκυρας| ]]
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κέρκυρας| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
__NOTOC__

Τελευταία αναθεώρηση της 07:18, 25 Ιουλίου 2016

Η Βασιλακάδα φέρει και τις συνωνυμίες: Βασιλική, Ισπανική, Κολοκυθάτη, Ροβιάτικη και Σελέρνειος. Καλλιεργείται κυρίως στο νομό Κερκύρας και σποραδικά στους νομούς Εύβοιας και Χαλκιδικής. Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5 –8 μέτρων. Τα φύλλα της είναι πράσινα, μήκους 6,35cm και πλάτους 1,13cm. Ο καρπός έχει σχήμα ωοειδές και μέσο βάρος 6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 7,6:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει μέχρι 16%. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και μαύρων κονσερβών καλής ποιότητας.