Συντήρηση αγγουριού θερμοκηπίου
Ο καρπός μπορεί να παραμείνει για μία ημέρα πριν τη συσκευασία, χωρίς να χάσει από την ποιότητά του, με την προϋπόθεση ότι είναι σκεπασμένος και δεν χάνει υγρασία και η θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ 10 - 16oC, με άριστη στους 13oC και με σχετική υγρασία (Σ.Υ) 85 - 95%. Αποθήκευση για μεγαλύτερο διάστημα δεν συνιστάται για το αγγούρι, γιατί ο καρπός είναι πολύ ευπαθής. Εάν παρίσταται ανάγκη αποθήκευσης, τότε αυτή συνίσταται να γίνεται σε χώρο με πολύ υψηλή υγρασία, 85 - 95% και θερμοκρασία 10oC. Η "ζωή" του αγγουριού μετά τη συγκομίδη, μπορεί να παραταθεί αρκετά με την περιέλιξή του με σελοφάν ή με κάλυψη της επιφάνειάς του με ειδικό κερί για να περιοριστεί η απώλεια υγρασίας.