Χημική σύσταση του Γκότζι μπέρι

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 12:38, 14 Ιουλίου 2016 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Οι καρποί του γκότζι μπέρι είναι πλούσιοι σε βιταμίνες C, B1, Β2 και B-καροτίνη, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικές ενώσεις και αμινοξέα.

  • Πολυσακχαρίτες,
  • Υδατάνθρακες,
  • Πρωτεΐνες,
  • Λιπαρά οξέα (ω6)

Μπορεί να καταναλωθεί ως νωπός καρπός, αποξηραμένος, χυμός, μαρμελάδα. Ο φλοιός του βλαστού γίνεται αφέψημα (και οι καρποί)[1]

Βιβλιογραφία

  1. Γκότζι μπέρι