Λικέρ ακτινίδιο

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 06:18, 8 Μαρτίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Απαιτούνται 1Kg ακτινίδια καθαρισμένα ώριμα και περασμένα από το blender, 1/2Kg ζάχαρη λευκή ή καστανή. Με την καστανή ζάχαρη γίνεται σκούρο πράσινο, ενώ με την λευκή βεραμάν. Επιπλέον απαιτείται 1lt καθαρό οινόπνευμα από το φαρμακείο ή 1lt δυνατή βότκα (κατά προτίμηση όχι Ρώσικη). Αφού πολτοποιηθούν τα ακτίδια στη μεγάλη γιάλα του blender, προσθέτουμε την ζάχαρη και τέλος το οινόπνευμα ή τη βότκα. Αφού σουρωθεί το μίγμα, προστίθεται κανέλλα (αν απαιτείται)και το τοποθετούμε στο ψυγείο στην συντήρηση για 24 ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετείται σε αποστειρωμένη γυάλινη καράφα που να κλείνει αεροστεγώς τοποθετείται σε δροσερό και ξηρό μέρος και σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο.