Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Άρδευση παντζαριού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το [[Παντζάρι φυτό|παντζάρι]] έχει ανάγκη από ικανοποιητική υγρασία σε όλη την διάρκεια της [[Καλλιέργεια παντζαριού|καλλιέργειας]]. Η υπερβολική υγρασία του [[Εδαφικές συνθήκες παντζαριού|εδάφους]] δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη της [[Βοτανικά χαρακτηριστικά παντζαριού|γογγυλόριζας]], ενώ η έλλειψη του νερού κάνει τις γογγυλόριζες ινώδεις. Η άρδευση του παντζαριού γίνεται κατά κύριο λόγο με [[Πότισμα στάγδην|σταγόνες]]. Πριν από τη συγκομιδή, καλό είναι να αποφεύγεται το πότισμα για την αποφυγή σχισίματος των γογγυλόριζων και μείωσης της αποθηκευτική τους ικανότητας.  
+
Το [[Παντζάρι φυτό|παντζάρι]] έχει ανάγκη από ικανοποιητική υγρασία σε όλη την διάρκεια της [[Καλλιέργεια παντζαριού|καλλιέργειας]]. Η υπερβολική υγρασία του [[Εδαφικές συνθήκες παντζαριού|εδάφους]] δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη της [[Βοτανικά χαρακτηριστικά παντζαριού|γογγυλόριζας]], ενώ η έλλειψη του νερού κάνει τις γογγυλόριζες ινώδεις. Η άρδευση του παντζαριού γίνεται κατά κύριο λόγο με [[Πότισμα στάγδην|σταγόνες]]. Πριν από τη συγκομιδή, καλό είναι να αποφεύγεται το πότισμα για την αποφυγή σχισίματος των γογγυλόριζων και μείωσης της αποθηκευτική τους ικανότητας.<ref name="Παντζάρι"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Παντζάρι"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Παντζάρι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 
[[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
[[σχετίζεται με::Κηπευτική καλλιέργεια| ]]
+
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια παντζαριού| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:51, 9 Ιουλίου 2015

Το παντζάρι έχει ανάγκη από ικανοποιητική υγρασία σε όλη την διάρκεια της καλλιέργειας. Η υπερβολική υγρασία του εδάφους δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη της γογγυλόριζας, ενώ η έλλειψη του νερού κάνει τις γογγυλόριζες ινώδεις. Η άρδευση του παντζαριού γίνεται κατά κύριο λόγο με σταγόνες. Πριν από τη συγκομιδή, καλό είναι να αποφεύγεται το πότισμα για την αποφυγή σχισίματος των γογγυλόριζων και μείωσης της αποθηκευτική τους ικανότητας.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Παντζάρι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.