Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Αδρόκαρπη ποικιλία ελιάς Γαϊδουρελιά"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Φέρει και τις συνωνυμίες: Αδρόκαρπος, Δαμασκηνάτη, Κορομηλολιά, Ισπανική και Παλαμάρα. Απαντάται σποραδικά σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας. Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5–6 μέτρων. Τα φύλλα της είναι ανοιχτοπράσινα, μήκους 7,53cm και πλάτους 1,30cm. Ο καρπός έχει σχήμα επίμηκες, με τη μια πλευρά κυρτωμένη, μέσο βάρος 10,5γρ και μοιάζει με δαμάσκηνο. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 9,7:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει στο 17%. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και ημιώριμων κονσερβών μέτριας ποιότητας. Θεωρείται ποικιλία μετρίως παραγωγική και μικρής οικονομικής σημασίας.
+
Η [[Ποικιλίες ελιάς |Γαϊδουελιά]] φέρει και τις συνωνυμίες: Αδρόκαρπος, Δαμασκηνάτη, Κορομηλολιά, Ισπανική και Παλαμάρα. Απαντάται σποραδικά σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας. Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5–6 μέτρων. Τα φύλλα της είναι ανοιχτοπράσινα, μήκους 7,53cm και πλάτους 1,30cm. Ο καρπός έχει σχήμα επίμηκες, με τη μια πλευρά κυρτωμένη, μέσο βάρος 10,5γρ και μοιάζει με δαμάσκηνο. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 9,7:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε [[ελαιόλαδο |λάδι]] φθάνει στο 17%. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και ημιώριμων κονσερβών μέτριας ποιότητας. Θεωρείται ποικιλία μετρίως παραγωγική και μικρής οικονομικής σημασίας.
 +
 
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__
 
[[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]]
 
[[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 07:41, 7 Απριλίου 2016

Η Γαϊδουελιά φέρει και τις συνωνυμίες: Αδρόκαρπος, Δαμασκηνάτη, Κορομηλολιά, Ισπανική και Παλαμάρα. Απαντάται σποραδικά σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας. Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5–6 μέτρων. Τα φύλλα της είναι ανοιχτοπράσινα, μήκους 7,53cm και πλάτους 1,30cm. Ο καρπός έχει σχήμα επίμηκες, με τη μια πλευρά κυρτωμένη, μέσο βάρος 10,5γρ και μοιάζει με δαμάσκηνο. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 9,7:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει στο 17%. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και ημιώριμων κονσερβών μέτριας ποιότητας. Θεωρείται ποικιλία μετρίως παραγωγική και μικρής οικονομικής σημασίας.