Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Αιθέριο έλαιο βαλεριάνας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 22: Γραμμή 22:
  
  
[[Category:Βιομηχανικό προϊόν]]
+
[[Category:Μεταποιημένο προϊόν φυτικής προέλευσης]]
 
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[παράγεται από::Βαλεριάνα φυτό| ]]
 
[[παράγεται από::Βαλεριάνα φυτό| ]]

Αναθεώρηση της 11:49, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αιθέριο έλαιο βαλεριάνας

Το αιθέριο έλαιο παίρνεται με απόσταξη από τη ρίζα και τα ριζώματα και κυμαίνεται συνήθως από 0,2-1,7%. Τα κύρια συστατικά που υπάρχουν στην ρίζα της βαλεριάνας είναι valeric isovaleric acid, monoterprenes (a-pinene, a-fencene, camphene), monoterpenic εστέρες (bornyl acetate, myrtenyl acetate, isovaleriate), sesquiterpenes και valerian cyclopentanoid sesqiterpenes (όπως varenal, valerenone, valerenol, valerenyl acetate, valerenic acid και valerenyl isovalerate). Χρησιμοποιείται σαν μυοχαλαρωτικό, σαν ηρεμιστικό για στομαχικές και εντερικές διαταραχές, για διαταραχές στον ύπνο, σπασμολυτικό και σαν αγχολυτικό.[1] Επιπλέον χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στη φαρμακευτική και στη βιομηχανία τροφίμων (εξαιτίας του αρώματος που προσδίδει σε κρέας, ροφήματα, ποτά).[2]

Σχετικές σελίδες


Βιβλιογραφία

  1. Βαλεριάνα
  2. Άρωμα ποιότητας - Επιχειρηματικός οδηγός, Δίκτυο διατοπικής συνεργασίας αναπτυξιακών εταιριών Κιλκίς, Ημαθίας, Ξάνθης, Σερρών, Χαλκιδικής.