Αυτοκλαδευόμενες ποικιλίες ντομάτας

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 15:11, 24 Οκτωβρίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Vela F1

Αυτοκλαδευόμενη ποικιλία ντομάτας Vela F1

Mεσοπρώιμο υβρίδιο για ανοιχτή καλλιέργεια και πρώιμη καλλιέργεια σε πλαστικά tunell. Τα φυτά είναι αυτοκλαδευόμενα μετρίου μεγέθους εύρωστα και καλύπτουν καλά τους καρπούς, οι οποίοι είναι ελαφρά πεπλατυσμένοι και έχουν μέτριο προς μεγάλο μέγεθος. Το χρώμα τους είναι φωτεινό κόκκινο. Αντέχει στις αδρομυκώσεις στην αλτερνάρια και στους νηματώδεις. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε χαμηλό σχήμα. Πολύ παραγωγικό υβρίδιο.


Azteka

Αυτοκλαδευόμενη ποικιλία ντομάτας Azteka

Μεσοπρώιμο υβρίδιο ντομάτας με μεγάλη διάρκεια ζωής. Το φυτό είναι εύρωστο και ζωηρό με καλή κάλυψη φυλλώματος. Οι καρποί είναι πολύ μεγάλου μεγέθους, σαρκώδεις, πεπλατυσμένοι με βάρος περίπου 230 - 260gr. To φυτό παρουσιάζει σταθερότητα κατά τη μεταφορά, εξαιρετική ποιότητα καρπών και αξιόλογη ομοιομορφία. Παρουσιάζει αντοχή στις αδρομυκώσεις και ΤοΜV.


Stella F1

Αυτοκλαδευόμενη ποικιλία ντομάτας Stella F1

Mεσοπρώιμο αυτοκλαδευόμενο υβρίδιο ντομάτας για προστατευόμενη ή ανοιχτή καλλιέργεια. Τα φύλλα έχουν μεγάλη ανάπτυξη και προστατεύουν άριστα τους καρπούς, οι οποίοι έχουν μεγάλο μέγεθος. Είναι σφαιρικοί, ελαφρά πεπλατυσμένοι με παραμένοντα μίσχο, λείοι και ομοιόμορφοι. Είναι ανθεκτική στις αδρομυκώσεις, στην αλτερνάρια, στους νηματώδεις και το μωσαϊκό του καπνού. Κατάλληλη για καλλιέργεια σε ξηρές και ημίξηρες περιοχές, σε χαμηλό ή σε υποστυλωμένο σχήμα.


Julia F1

Αυτοκλαδευόμενη ποικιλία ντομάτας Julia F1

Είναι μεσοπρώιμο, αυτοκλαδευόμενο υβρίδιο. Το φυτό είναι εύρωστο και δυνατό, φτιάχνει εύκολα πλούσιο φύλλωμα που καλύπτει πολύ καλά τον καρπό και τον προστατεύει ακόμα και από πολύ ισχυρούς καύσωνες. Οι ντομάτες που παράγει έχουν κόκκινο γυαλιστερό, ελκυστικό χρώμα, χωρίς κανένα μεταχρωματισμό, έχουν γλυκιά γεύση και πολύ λεπτή φλούδα. Το μέγεθος τους είναι περίπου 250 - 280gr σε όλους τους σταυρούς ενώ δεν παρατηρείται μικροκαρπία. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε όλους τους τύπους των εδαφών χωρίς να παρουσιάζει ιδιαίτερες απαιτήσεις ή δυσκολίες στην καλλιέργεια και παράγει πρώτης ποιότητας καρπούς, απόλυτα προστατευμένους με μεγάλη εμπορική αξία. Είναι ανθεκτική στις αδρομυκώσεις, στην αλτερνάρια, στους νηματώδεις και το μωσαϊκό του καπνού.


Sandokan F1

Αυτοκλαδευόμενη ποικιλία ντομάτας Sandokan F1

Πρώιμο υβρίδιο για υπαίθρια καλλιέργεια, σχετικά ζωηρό με καρπό χαρακτηριστικά επιμήκη (8,5cm X 5,5cm) μέσου βάρους 120gr. Χαρακτηριστικά γλυκιά γεύση και καλή διατηρησιμότητα. Είναι ανθεκτική στις αδρομυκώσεις, TSMV και νηματώδεις.


Αγίου Πέτρου

Αυτοκλαδευόμενη ποικιλία ντομάτας Αγίου Πέτρου

Πρόκειται για όψιμη επιτραπέζια ποικιλία ντομάτας. Καλή για υπαίθρια καλλιέργεια και χωρίς κανένα κλάδεμα, ή στο θερμοκήπιο με κλαδέματα. Καλλιεργείται υπαίθρια με τη βοήθεια δύο πασσάλων και συρμάτων που στηρίζουν το φύλλωμα ή αλλιώς καλλιεργείται με κλάδεμα και στήριγμα. Οι καρποί είναι μέτριοι - μεγάλοι (8cm διάμετρο 130 - 200gr), στρογγυλοί και πολύ παραγωγική μέχρι τέλος Οκτωβρίου ή και περισσότερο μέχρι τις πρώτες παγωνιές. Ευαίσθητη στα ηλιοεγκαύματα, γι΄ αυτό αφήνουν τα φύλλα και τα βλαστάρια να καλύπτουν τους καρπούς. Ανθεκτική στους μύκητες.Meteor F1

Aυτοκλαδευόμενο υβρίδιο, υπαίθριας ντομάτας, για πρώϊμη - μεσοπρώϊμη - όψιμη καλλιεργητική περίοδο. Ωριμάζει σε 65 - 70 ημέρες από την φύτευση στο χωράφι. Φυτό ζωηρής ανάπτυξης - εύρωστο, με θαυμάσια κάλυψη φυλλώματος, πολύ παραγωγικό, με μεγάλη διάρκεια συγκομιδής. Το βάρος του ανέρχεται σε 250 - 300gr. Ο καρπός του είναι σφιχτός, συνεκτικός, ομοιόμορφος. Αντέχει στις αδρομυκώσεις και στους νηματώδεις.


Nykos F1

Αυτοκλαδευόμενο υβρίδιο υπαίθριας ντομάτας, με ανοχή TYLCV. Κατάλληλο για μεσοπρώιμη και όψιμη καλλιέργεια. Φυτό εύρωστο με φύλλωμα που καλύπτει τέλεια τους καρπούς και για υποστύλωση και για ελεύθερη καλλιέργεια. Καρποί στρογγυλοί, ομοιόμορφοι με έντονο κόκκινο χρώμα βάρους 260 - 280gr. Δεν παρουσιάζουν εσωτερικά κοτσάνι, έχουν μεγάλη διατηρησιμότητα και αντοχή στη μεταφορά. Παρουσιάζει αξιόλογη αντοχή στους νηματώδεις.