Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Βολβοποίηση πράσου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το [[Πράσο φυτό|πράσο]] στις πιο πολλές θερμοκρασίες δεν σχηματίζει βολβό. Μόνο όταν το μήκος της ημέρας είναι πολύ μεγάλο (19-24 ώρες φως), τότε το πράσο σχηματίζει κανονικό βολβό και η βολβοποίηση είναι μεγάλη όταν το επίπεδο θερμοκρασίας βρίσκεται μεταξύ 15 - 18<sup>o</sup>C παρά στους 12 ή 21<sup>o</sup>C.   
+
Το [[Πράσο φυτό|πράσο]] στις πιο πολλές θερμοκρασίες δεν σχηματίζει βολβό. Μόνο όταν το μήκος της ημέρας είναι πολύ μεγάλο (19-24 ώρες φως), τότε το πράσο σχηματίζει κανονικό βολβό και η βολβοποίηση είναι μεγάλη όταν το επίπεδο θερμοκρασίας βρίσκεται μεταξύ 15 - 18<sup>o</sup>C παρά στους 12 ή 21<sup>o</sup>C.<ref name="Τα βολβώδη λαχανικά"/>  
  
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Τα βολβώδη λαχανικά"> Τα βολβώδη λαχανικά του Ολύμπιου Χρήστου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Πράσο φυτό| ]]
 
[[σχετίζεται με::Πράσο φυτό| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 13:33, 7 Ιουλίου 2015

Το πράσο στις πιο πολλές θερμοκρασίες δεν σχηματίζει βολβό. Μόνο όταν το μήκος της ημέρας είναι πολύ μεγάλο (19-24 ώρες φως), τότε το πράσο σχηματίζει κανονικό βολβό και η βολβοποίηση είναι μεγάλη όταν το επίπεδο θερμοκρασίας βρίσκεται μεταξύ 15 - 18oC παρά στους 12 ή 21oC.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τα βολβώδη λαχανικά του Ολύμπιου Χρήστου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.