Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Γενικά στοιχεία ραπανακιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Η επιστημονική ονομασία του είναι ραπανάκι (Raphanus sativus) που ανήκει στην οικογ...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η επιστημονική ονομασία του είναι [[Ραπανάκι φυτό|ραπανάκι]] (Raphanus sativus) που ανήκει στην οικογένεια Κραμβοειδών (Brassicaceae). Το ραπανάκι είναι επίσης γνωστό ως Daiken σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Η ελληνική περιγραφή του γένους Raphanus σημαίνει "εμφανίζεται γρήγορα" και αναφέρεται στην ταχεία βλάστηση των φυτών αυτών. Η κοινή ονομασία "ραπανάκι" προέρχεται από τη λατινική Radix = ρίζα. Το ραπανάκι ήταν μια καλά οργανωμένη [[Καλλιέργεια ραπανακιού|καλλιέργεια]] στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, γεγονός που οδηγεί στην υπόθεση ότι τέθηκε σε καλλιέργεια σε προγενέστερο χρόνο. Το ραπανάκι, το γνωστό κομμάτι της σαλάτας μας, είναι μια καλλιέργεια ρίζας, που ονομάζεται γογγυλόριζα με πικάντικη ή γλυκιά γεύση με πολύ χυμό. Μπορεί να είναι λευκό, κόκκινο, μωβ ή μαύρο, μακρύ κυλινδρικό ή στρογγυλό σχήμα. Είτε τρώγονται ωμά, μαγειρεμένα ή ξιδάτα. Το έλαιο που λαμβάνεται από τους σπόρους από ραπανάκι χρησιμοποιείται στη κατασκευή καλλυντικών επίσης. Το ραπανάκι, είναι ένα λαχανικό με πολύ λίγες θερμίδες και ανοίγει την όρεξη με την λεπτή του γεύση! Το ραπανάκι είναι βολβός (σαρκώδης ρίζα) που δε χρειάζεται πολύ [[Άρδευση ραπανακιού|νερό]] και είναι έτοιμο για [[Συγκομιδή ραπανακιού|συγκομιδή]] 1 - 1,5 μήνα μετά τη [[Σπορά ραπανακιού|σπορά]].
+
Η επιστημονική ονομασία του είναι [[Ραπανάκι φυτό|ραπανάκι]] (Raphanus sativus) που ανήκει στην οικογένεια Κραμβοειδών (Brassicaceae). Το ραπανάκι είναι επίσης γνωστό ως Daiken σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Η ελληνική περιγραφή του γένους Raphanus σημαίνει "εμφανίζεται γρήγορα" και αναφέρεται στην ταχεία βλάστηση των φυτών αυτών. Η κοινή ονομασία "ραπανάκι" προέρχεται από τη λατινική Radix = ρίζα. Το ραπανάκι ήταν μια καλά οργανωμένη [[Καλλιέργεια ραπανακιού|καλλιέργεια]] στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, γεγονός που οδηγεί στην υπόθεση ότι τέθηκε σε καλλιέργεια σε προγενέστερο χρόνο. Το ραπανάκι, το γνωστό κομμάτι της σαλάτας μας, είναι μια καλλιέργεια ρίζας, που ονομάζεται γογγυλόριζα με πικάντικη ή γλυκιά γεύση με πολύ χυμό. Μπορεί να είναι λευκό, κόκκινο, μωβ ή μαύρο, μακρύ κυλινδρικό ή στρογγυλό σχήμα. Είτε τρώγονται ωμά, μαγειρεμένα ή ξιδάτα. Το έλαιο που λαμβάνεται από τους σπόρους από ραπανάκι χρησιμοποιείται στη κατασκευή καλλυντικών επίσης. Το ραπανάκι, είναι ένα λαχανικό με πολύ λίγες θερμίδες και ανοίγει την όρεξη με την λεπτή του γεύση! Το ραπανάκι είναι βολβός (σαρκώδης ρίζα) που δε χρειάζεται πολύ [[Άρδευση ραπανακιού|νερό]] και είναι έτοιμο για [[Συγκομιδή ραπανακιού|συγκομιδή]] 1 - 1,5 μήνα μετά τη [[Σπορά ραπανακιού|σπορά]].<ref name="Γενικά στοιχεία ραπανακιού"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Γενικά στοιχεία ραπανακιού"> [{{#show:Ιστοσελίδα Back to nature/Ραπανάκι| ?has link}}  Γενικά στοιχεία ραπανακιού].</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[σχετίζεται με::Ραπανάκι φυτό| ]]
 
[[σχετίζεται με::Ραπανάκι φυτό| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 09:58, 10 Ιουλίου 2015

Η επιστημονική ονομασία του είναι ραπανάκι (Raphanus sativus) που ανήκει στην οικογένεια Κραμβοειδών (Brassicaceae). Το ραπανάκι είναι επίσης γνωστό ως Daiken σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Η ελληνική περιγραφή του γένους Raphanus σημαίνει "εμφανίζεται γρήγορα" και αναφέρεται στην ταχεία βλάστηση των φυτών αυτών. Η κοινή ονομασία "ραπανάκι" προέρχεται από τη λατινική Radix = ρίζα. Το ραπανάκι ήταν μια καλά οργανωμένη καλλιέργεια στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, γεγονός που οδηγεί στην υπόθεση ότι τέθηκε σε καλλιέργεια σε προγενέστερο χρόνο. Το ραπανάκι, το γνωστό κομμάτι της σαλάτας μας, είναι μια καλλιέργεια ρίζας, που ονομάζεται γογγυλόριζα με πικάντικη ή γλυκιά γεύση με πολύ χυμό. Μπορεί να είναι λευκό, κόκκινο, μωβ ή μαύρο, μακρύ κυλινδρικό ή στρογγυλό σχήμα. Είτε τρώγονται ωμά, μαγειρεμένα ή ξιδάτα. Το έλαιο που λαμβάνεται από τους σπόρους από ραπανάκι χρησιμοποιείται στη κατασκευή καλλυντικών επίσης. Το ραπανάκι, είναι ένα λαχανικό με πολύ λίγες θερμίδες και ανοίγει την όρεξη με την λεπτή του γεύση! Το ραπανάκι είναι βολβός (σαρκώδης ρίζα) που δε χρειάζεται πολύ νερό και είναι έτοιμο για συγκομιδή 1 - 1,5 μήνα μετά τη σπορά.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Γενικά στοιχεία ραπανακιού.