Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Γενική εισαγωγή ευφυούς γεωργίας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 15: Γραμμή 15:
 
*[[Ευφυής φυτοπροστασία]]
 
*[[Ευφυής φυτοπροστασία]]
 
*[[Τηλεμετρικοί σταθμοί]]
 
*[[Τηλεμετρικοί σταθμοί]]
*[[Δορυφορικά δεδομένα]
+
*[[Δορυφορικά δεδομένα]]
 
*[[Επιτόπιος έλεγχος]]
 
*[[Επιτόπιος έλεγχος]]
  

Αναθεώρηση της 11:17, 29 Μαΐου 2019

Η ευφυής γεωργία είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διαχείρισης της αγροτικής δραστηριότητας, η οποία αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες. Πρόκειται για συνδυασμό επιστημονικής έρευνας και γνώσης, δεδομένων και πρακτικής εμπειρίας, με σκοπό την υποστήριξη των παραγωγών στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη διαχείριση της παραγωγής τους. Η Ευφυής Γεωργία, επί τοις ουσίας, αποτελεί ένα παραγωγικό σύστημα που:

α) Αξιοποιεί τα επιτεύγματα και δημιουργήματα της τεχνολογίας – εξοπλισμοί ακριβείας, διαδίκτυο, αισθητήρες και ενεργοποιητές, συστήματα γεωγραφικής τοποθέτησης, δορυφόροι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ρομποτική, τεχνική νοημοσύνη.

β) Χρησιμοποιεί συγκεκριμένες διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων διαχείρισής της με τη χρήση σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών και προγραμματισμένων μεθόδων συλλογής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διάδοσης δεδομένων

γ) Συνδυάζει όλους τους συντελεστές παραγωγής (έδαφος, κλίμα, εργασία, κεφάλαιο – εισροές, μάνατζμεντ) και βελτιώνει την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητά της, το γεωργικό εισόδημα και το επίπεδο διαβίωσης του γεωργού, τη σχέση γεωργίας και περιβάλλοντος κατά αειφορικό τρόπο.

δ) Αξιοποιεί την επιστημονική γνώση και τη γεωργική έρευνα, των οποίων τα αποτελέσματα αξιοποιεί στην πράξη [1]

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία

  1. Ευφυής γεωργία