Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Δείκτης micronaire"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
(4 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από 2 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο δείκτης ''micronaire'' αποτελεί ένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βαμβακιού και αναφέτρεται σε δύο τεχνολογικά χαρακτηριστικά του: τη λεπτότητα των ινών και την ωριμότητά τους. Η ελάχιστη τιμή του δείκτη ''micronaire'' για να είναι ένα βαμβάκι αποδεκτό είναι 3,40. Μια χαμηλά τιμή του δείκτη ''micronaire'' μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες εκτός από την ύπαρξη ανώριμων ινών που μπορεί να προκαλέσουν μείωση της ποιότητας όπως: προσβολές εντόμων και ασθενειών, έλλειψη νερού, πρώιμη αποφύλλωση κλπ.
+
Ο δείκτης ''micronaire'' αποτελεί ένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του [[βαμβάκι |βαμβακιού]] και αναφέτρεται σε δύο τεχνολογικά χαρακτηριστικά του:
 +
*τη λεπτότητα των ινών και
 +
*την ωριμότητά τους.
  
Χαµηλός δείκτης ''micronaire'' μπορεί να σηµαίνει είτε λεπτές είτε ανώριµες ίνες. ∆υστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα προσδιορισµού της αιτίας μιας μικρής τιµής ''micronaire''. Τα βαμβάκια με μεγάλο ποσοστό ανώριµων ινών είναι ανεπιθύμητα στην υφαντουργία διότι  
+
Η ελάχιστη τιμή του δείκτη ''micronaire'' για να είναι ένα βαμβάκι αποδεκτό είναι 3,40. Μια χαμηλά τιμή του δείκτη ''micronaire'' μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες εκτός από την ύπαρξη ανώριμων ινών που μπορεί να προκαλέσουν μείωση της ποιότητας όπως: προσβολές [[έντομα |εντόμων]] και [[Κατάλογος κυριότερων ασθενειών φυτών |ασθενειών]], έλλειψη νερού, πρώιμη αποφύλλωση κ.λπ.
παρουσιάζουν προβλήµατα στην επεξεργασία τους.
+
 
[[σχετίζεται με:Σύσπορο βαμβάκι| ]]
+
Χαµηλός δείκτης ''micronaire'' μπορεί να σηµαίνει είτε λεπτές είτε ανώριµες ίνες. ∆υστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα προσδιορισµού της αιτίας μιας μικρής τιµής ''micronaire''. Τα βαμβάκια με μεγάλο ποσοστό ανώριµων ινών είναι ανεπιθύμητα στην υφαντουργία διότι παρουσιάζουν προβλήµατα στην επεξεργασία τους.
 +
 
 +
[[σχετίζεται με::Σύσπορο βαμβάκι| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
[[πόσο αφορά σε επιχείριση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
+
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
[[πόσο αφορά σε επιχείριση εμπορική::30| ]]
+
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 09:18, 6 Ιουνίου 2016

Ο δείκτης micronaire αποτελεί ένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βαμβακιού και αναφέτρεται σε δύο τεχνολογικά χαρακτηριστικά του:

  • τη λεπτότητα των ινών και
  • την ωριμότητά τους.

Η ελάχιστη τιμή του δείκτη micronaire για να είναι ένα βαμβάκι αποδεκτό είναι 3,40. Μια χαμηλά τιμή του δείκτη micronaire μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες εκτός από την ύπαρξη ανώριμων ινών που μπορεί να προκαλέσουν μείωση της ποιότητας όπως: προσβολές εντόμων και ασθενειών, έλλειψη νερού, πρώιμη αποφύλλωση κ.λπ.

Χαµηλός δείκτης micronaire μπορεί να σηµαίνει είτε λεπτές είτε ανώριµες ίνες. ∆υστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα προσδιορισµού της αιτίας μιας μικρής τιµής micronaire. Τα βαμβάκια με μεγάλο ποσοστό ανώριµων ινών είναι ανεπιθύμητα στην υφαντουργία διότι παρουσιάζουν προβλήµατα στην επεξεργασία τους.