Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Διαθρεπτική αξία σπαραγγιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Το σπαράγγι ως τρόφιμο είναι προικισμένο με εξαιρετικές ιδιότητες. Έχει ...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το [[Σπαράγγι προϊόν|σπαράγγι]] ως τρόφιμο είναι προικισμένο με εξαιρετικές ιδιότητες. Έχει διαιτητικές και ιδιαίτερα διουρητικές ιδιότητες. Είναι υδατώδες λαχανικό και όταν είναι φρεσκοκομμένο περιέχει 90-95% νερό. Η σύνθεση του ποικίλει ανάλογα με το στάδιο [[Συγκομιδή σπαραγγιού|συγκομιδής]] του. Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως φυλλικό οξύ , θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3). Επιπλέον περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη E, καροτένιο (προβιταμίνη της βιταμίνης Α) οι οποίες εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες και έχουν επίσης και ισχυρή αντικαρκινική δράση. Το σπαράγγι περιλαμβάνει και μέταλλα όπως φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χαμηλά σε νάτριο και περιέχουν αρκετό κάλιο. Περιέχουν επίσης: ελάχιστες θερμίδες. Η θερμιδική αξία του προϊόντος θεωρείται χαμηλή και είναι 26 θερμίδες/100g σπαραγγιού. Μικρή ποσότητα πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Και τέλος, ασπαραγίνη (ουσία με διουρητική δράση).  
+
Το [[Σπαράγγι προϊόν|σπαράγγι]] ως τρόφιμο είναι προικισμένο με εξαιρετικές ιδιότητες. Έχει διαιτητικές και ιδιαίτερα διουρητικές ιδιότητες. Είναι υδατώδες λαχανικό και όταν είναι φρεσκοκομμένο περιέχει 90-95% νερό. Η σύνθεση του ποικίλει ανάλογα με το στάδιο [[Συγκομιδή σπαραγγιού|συγκομιδής]] του. Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως φυλλικό οξύ , θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3). Επιπλέον περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη E, καροτένιο (προβιταμίνη της βιταμίνης Α) οι οποίες εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες και έχουν επίσης και ισχυρή αντικαρκινική δράση. Το σπαράγγι περιλαμβάνει και μέταλλα όπως φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χαμηλά σε νάτριο και περιέχουν αρκετό κάλιο. Περιέχουν επίσης: ελάχιστες θερμίδες. Η θερμιδική αξία του προϊόντος θεωρείται χαμηλή και είναι 26 θερμίδες/100g σπαραγγιού. Μικρή ποσότητα πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Και τέλος, ασπαραγίνη (ουσία με διουρητική δράση).<ref name="Εξαιρετικές ιδιότητες του σπαραγγιού"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Εξαιρετικές ιδιότητες του σπαραγγιού"> [{{#show:Ιστοσελίδα Προϊόντα της φύσης/Οι εξαιρετικές ιδιότητες του σπαραγγιού| ?has link}} Οι εξαιρετικές ιδιότητες του σπαραγγιού].</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Σπαράγγι προϊόν| ]]
 
[[σχετίζεται με::Σπαράγγι προϊόν| ]]
 
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Αναθεώρηση της 08:47, 9 Ιουλίου 2015

Το σπαράγγι ως τρόφιμο είναι προικισμένο με εξαιρετικές ιδιότητες. Έχει διαιτητικές και ιδιαίτερα διουρητικές ιδιότητες. Είναι υδατώδες λαχανικό και όταν είναι φρεσκοκομμένο περιέχει 90-95% νερό. Η σύνθεση του ποικίλει ανάλογα με το στάδιο συγκομιδής του. Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως φυλλικό οξύ , θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3). Επιπλέον περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη E, καροτένιο (προβιταμίνη της βιταμίνης Α) οι οποίες εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες και έχουν επίσης και ισχυρή αντικαρκινική δράση. Το σπαράγγι περιλαμβάνει και μέταλλα όπως φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χαμηλά σε νάτριο και περιέχουν αρκετό κάλιο. Περιέχουν επίσης: ελάχιστες θερμίδες. Η θερμιδική αξία του προϊόντος θεωρείται χαμηλή και είναι 26 θερμίδες/100g σπαραγγιού. Μικρή ποσότητα πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Και τέλος, ασπαραγίνη (ουσία με διουρητική δράση).[1]

Βιβλιογραφία

  1. Οι εξαιρετικές ιδιότητες του σπαραγγιού.