Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Διατροφική αξία αυγοτάραχου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Διατροφική αξία<ref name="Αυγοτάραχο"/>: 15 γρμ. αυγοτάραχο (1 φετούλα)/35 θερμίδες. Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα, το αβγοτάραχο αποτελεί τρόφιμο μεγάλης διατροφικής αξίας, παρέχοντας υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης, ενέργειας και λίπους. Τα λιποειδή του είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ περιέχουν αξιόλογες ποσότητες πολυακόρεστων λιπαρών οξέων Ω3. Η αντιφλεγμονώδης και αντιθρομβωτική δράση των συστατικών του αποτελεί ασπίδα έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι εξαιρετικά θρεπτική τροφή, γεμάτη από αμινοξέα καθώς και βιταμίνες Α, Β, C και Ε, αλλά και σίδηρο και ασβέστιο.  
+
Διατροφική αξία<ref name="Αυγοτάραχο"/>: 15 γρμ. αυγοτάραχο (1 φετούλα)/35 θερμίδες. Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα, το [[αυγοτάραχο]] αποτελεί τρόφιμο μεγάλης [[Διατροφική αξία τροφίμων |διατροφικής αξίας]], παρέχοντας υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης, ενέργειας και λίπους. Τα λιποειδή του είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ περιέχουν αξιόλογες ποσότητες πολυακόρεστων λιπαρών οξέων Ω3. Η αντιφλεγμονώδης και αντιθρομβωτική δράση των συστατικών του αποτελεί ασπίδα έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι εξαιρετικά θρεπτική τροφή, γεμάτη από αμινοξέα καθώς και βιταμίνες Α, Β, C και Ε, αλλά και σίδηρο και ασβέστιο.  
  
 
[[σχετίζεται με::Αυγοτάραχο| ]]
 
[[σχετίζεται με::Αυγοτάραχο| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 09:20, 6 Ιουνίου 2016

Διατροφική αξία[1]: 15 γρμ. αυγοτάραχο (1 φετούλα)/35 θερμίδες. Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα, το αυγοτάραχο αποτελεί τρόφιμο μεγάλης διατροφικής αξίας, παρέχοντας υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης, ενέργειας και λίπους. Τα λιποειδή του είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ περιέχουν αξιόλογες ποσότητες πολυακόρεστων λιπαρών οξέων Ω3. Η αντιφλεγμονώδης και αντιθρομβωτική δράση των συστατικών του αποτελεί ασπίδα έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι εξαιρετικά θρεπτική τροφή, γεμάτη από αμινοξέα καθώς και βιταμίνες Α, Β, C και Ε, αλλά και σίδηρο και ασβέστιο.



Βιβλιογραφία

  1. Ιστοσελίδα Umami.gr, Το αυγοτάραχο και η διατροφική του αξία