Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εδαφικές συνθήκες παντζαριού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Όσον αφορά το έδαφος καταλληλότερα είναι τα [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]] ή αμμωπηλώδη, [[Πηλώδη εδάφη|μέσης σύστασης]] ή και ελαφριάς, με αντίδραση όξινη έως ελαφρώς αλκαλική (pH 6-7,5). Δεν ανέχεται βαριά εδάφη που κρατούν τα νερά, ούτε εδάφη συμπαγή ή με πολλές πέτρες στα οποία παρεμποδίζεται η ομαλή ανάπτυξη της [[Βοτανικά χαρακτηριστικά παντζαριού|γογγυλόριζας]].  
+
Όσον αφορά το έδαφος καταλληλότερα είναι τα [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]] ή αμμωπηλώδη, [[Πηλώδη εδάφη|μέσης σύστασης]] ή και ελαφριάς, με αντίδραση όξινη έως ελαφρώς αλκαλική (pH 6-7,5). Δεν ανέχεται βαριά εδάφη που κρατούν τα νερά, ούτε εδάφη συμπαγή ή με πολλές πέτρες στα οποία παρεμποδίζεται η ομαλή ανάπτυξη της [[Βοτανικά χαρακτηριστικά παντζαριού|γογγυλόριζας]].<ref name="Η καλλιέργεια του παντζαριού"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Η καλλιέργεια του παντζαριού"> [{{#show:Ιστοσελίδα AgroticaBook/Η καλλιέργεια παντζαριού| ?has link}} Η καλλιέργεια του παντζαριού]</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
Γραμμή 8: Γραμμή 13:
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::6| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::6| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::7.5| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::7.5| ]]
[[[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
+
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:57, 9 Ιουλίου 2015

Όσον αφορά το έδαφος καταλληλότερα είναι τα αμμώδη ή αμμωπηλώδη, μέσης σύστασης ή και ελαφριάς, με αντίδραση όξινη έως ελαφρώς αλκαλική (pH 6-7,5). Δεν ανέχεται βαριά εδάφη που κρατούν τα νερά, ούτε εδάφη συμπαγή ή με πολλές πέτρες στα οποία παρεμποδίζεται η ομαλή ανάπτυξη της γογγυλόριζας.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Η καλλιέργεια του παντζαριού