Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εισαγωγή στη φυλλοδιαγνωστική ως μέθοδος εκτίμησης της θρέψης των φυτών"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Με τον όρο "φυλλοδιαγνωστική νοείται ο δια της χημικής ανάλυσης προσδιορισμός της περιεκτικότητας των φύλλων σε θρεπτικά στοιχεία, με σκοπό τη συναγωγή συμπερασμάτων ως προς το επίπεδο της θρεπτικής κατάστασης των [[Κατάλογος φυτών|φυτών]]. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σύγκριση των λαμβανομένων τιμών ανάλυσης του εξεταζόμενου φυτού με αντίστοιχες προϋπάρχουσες "οριακές τιμές", πειραματικά ή δια θρεπτικών επισκοπήσεων προσδιορισθείσες. Στοχεύει δε στη πρόβλεψη των αναγκών των φυτών σε [[ΚΟΓΠ-Προστασία νερών από νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης-Λιπάσματα|λιπάσματα]], στα πλαίσια ενός προγράμματος συμβουλευτικής λίπανσης των καλλιεργειών.
+
Με τον όρο "φυλλοδιαγνωστική νοείται ο δια της χημικής ανάλυσης προσδιορισμός της περιεκτικότητας των φύλλων σε θρεπτικά στοιχεία, με σκοπό τη συναγωγή συμπερασμάτων ως προς το επίπεδο της θρεπτικής κατάστασης των [[Κατάλογος φυτών|φυτών]]. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σύγκριση των λαμβανομένων τιμών ανάλυσης του εξεταζόμενου φυτού με αντίστοιχες προϋπάρχουσες "οριακές τιμές", πειραματικά ή δια θρεπτικών επισκοπήσεων προσδιορισθείσες. Στοχεύει δε στη πρόβλεψη των αναγκών των φυτών σε [[ΚΟΓΠ-Προστασία νερών από νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης-Λιπάσματα|λιπάσματα]], στα πλαίσια ενός προγράμματος συμβουλευτικής λίπανσης των [[Καλλιέργειες|καλλιεργειών]].
  
  

Αναθεώρηση της 14:00, 20 Απριλίου 2016

Με τον όρο "φυλλοδιαγνωστική νοείται ο δια της χημικής ανάλυσης προσδιορισμός της περιεκτικότητας των φύλλων σε θρεπτικά στοιχεία, με σκοπό τη συναγωγή συμπερασμάτων ως προς το επίπεδο της θρεπτικής κατάστασης των φυτών. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σύγκριση των λαμβανομένων τιμών ανάλυσης του εξεταζόμενου φυτού με αντίστοιχες προϋπάρχουσες "οριακές τιμές", πειραματικά ή δια θρεπτικών επισκοπήσεων προσδιορισθείσες. Στοχεύει δε στη πρόβλεψη των αναγκών των φυτών σε λιπάσματα, στα πλαίσια ενός προγράμματος συμβουλευτικής λίπανσης των καλλιεργειών.


[1]


Βιβλιογραφία

  1. Η ερμηνεία της φυλλοδιαγνωστικής, των Π. Κουκουλάκης τ. Αναπληρωτής Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ, ΑΡ. Παπαδόπουλος Τακτικός Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ, 2003.