Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Αηδάνι λευκό"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 18: Γραμμή 18:
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Φθιώτιδος| ]]
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Φθιώτιδος| ]]
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Φωκίδος| ]]
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Φωκίδος| ]]
 
 
 
 
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[Category:Αμπέλι]]
 
[[Category:Αμπέλι]]

Τελευταία αναθεώρηση της 12:39, 4 Νοεμβρίου 2014

Αηδάνι λευκό

Πολύ μεγάλου μήκους, μέτριου βάρους και πυκνότητας, κωνικού σχήματος με πτερυγώσεις. Σε κάθε βλαστό φέρνονται 2 σταφυλές κατά μέσο όρος που εμφανίζονται από τον 3ο και 4ο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους και μέτρια ξυλοποιημένος. Η ράγα είναι μικρού μεγέθους με ωοειδές σχήμα. Ο φλοιός είναι πρασινοκίτρινου χρώματος, υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών. Το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές, αλλά όχι ιδιαίτερα. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, μέτριας σκληρότητας και μετρίως εύχυμη με απόδοση σε χυμό 53,5ml/100gr ραγών. Έχει γλυκιά γεύση, χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Παρατηρούνται 2 γίγαρτα ανά ράγα, μετρίου έως μεγάλου μεγέθους και μετρίου βάρους. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους με εύκολη την αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Τα μεσογονάτια είναι μικρού μήκους και μικρής διαμέτρου. Τα μεσογονάτια της κλιματίδας είναι κίτρινου - καφέ χρώματος, ελλειπτικής εγκάρσιας τομής και με πλευρώδη περιφέρεια. Πρόκειται για ποικιλία που καλλιεργείται κυρίως στην Πελλοπόννησο στη Στερεά Ελλάδα και στις Κυκλάδες.