Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Βερτζάμι"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
[[Image:Βερτζάμι.jpg|thumb|px100|Βερτζάμι]]
 
[[Image:Βερτζάμι.jpg|thumb|px100|Βερτζάμι]]
Το [[Σταφύλι|σταφύλι]] είναι πολύ μεγάλου μήκους, μικρού βάρους, πυκνόραγο, σχήματος κωνικού προς κυλινδροκωνικού. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που εμφανίζονται συνήθως από τον δεύτερο και τρίτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού μήκους με μεγάλο βαθμό ξυλοποίησης και με εύκολη την αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Η ράγα είναι πολύ μικρού έως μικρού μεγέθους σφαιρικού σχήματος. Το χρώμα του φλοιού είναι κυανομέλανο, υπάρχει ομοιομορφία χρώματος μεταξύ των ραγών και το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι ιδιαίτερα μαλακή, με υπόξινη γεύση χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άρωμα. Μετρίως εύχυμη με απόδοση σε χυμό 54ml/100gr ραγών. Εμφανίζονται 2 γίγαρτα ανά ράγα, μετρίου έως μεγάλου μεγέθους και μετρίου βάρους.   
+
Το [[Σταφύλι|σταφύλι]] είναι πολύ μεγάλου μήκους, μικρού βάρους, πυκνόραγο, σχήματος κωνικού προς κυλινδροκωνικού. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που εμφανίζονται συνήθως από τον δεύτερο και τρίτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού μήκους με μεγάλο βαθμό ξυλοποίησης και με εύκολη την αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Η ράγα είναι πολύ μικρού έως μικρού μεγέθους σφαιρικού σχήματος. Το χρώμα του φλοιού είναι κυανομέλανο, υπάρχει ομοιομορφία χρώματος μεταξύ των ραγών και το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι ιδιαίτερα μαλακή, με υπόξινη γεύση χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άρωμα. Μετρίως εύχυμη με απόδοση σε χυμό 54ml/100gr ραγών. Εμφανίζονται 2 γίγαρτα ανά ράγα, μετρίου έως μεγάλου μεγέθους και μετρίου βάρους. Ευδοκιμεί στην Ήπειρο, Ιόνια νησιά, Θεσσαλία.   
  
 
[[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]]
 
[[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 10:56, 10 Νοεμβρίου 2014

Βερτζάμι

Το σταφύλι είναι πολύ μεγάλου μήκους, μικρού βάρους, πυκνόραγο, σχήματος κωνικού προς κυλινδροκωνικού. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που εμφανίζονται συνήθως από τον δεύτερο και τρίτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού μήκους με μεγάλο βαθμό ξυλοποίησης και με εύκολη την αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Η ράγα είναι πολύ μικρού έως μικρού μεγέθους σφαιρικού σχήματος. Το χρώμα του φλοιού είναι κυανομέλανο, υπάρχει ομοιομορφία χρώματος μεταξύ των ραγών και το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι ιδιαίτερα μαλακή, με υπόξινη γεύση χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άρωμα. Μετρίως εύχυμη με απόδοση σε χυμό 54ml/100gr ραγών. Εμφανίζονται 2 γίγαρτα ανά ράγα, μετρίου έως μεγάλου μεγέθους και μετρίου βάρους. Ευδοκιμεί στην Ήπειρο, Ιόνια νησιά, Θεσσαλία.