Θρεπτική αξία ρεβιθιού

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 08:45, 3 Σεπτεμβρίου 2013 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Εισαγωγή

Το ρεβύθι είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος, του γάλακτος και της σόγιας. Θεωρείται μια πλήρης τροφή για τον άνθρωπο και μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας. Είναι μια πλούσια φυσική πηγή σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ και άλλες βιταμίνες και άλατα, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και κάλι. Προστατεύει τον άνθρωπο από τη στεφανιαία νόσο, την αρτηριοσκλήρωση, την οστεοπόρωση, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και άλλες παθήσεις.

Ειδικοί επιστήμονες σε θέματα βιοχημείας και τεχνολογίας στις ΗΠΑ, βρήκαν ότι το ρεβύθι είναι μια πλούσια φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλι, χαλκό, βιταμίνη Α, B1, B2, B6, B12, C και Νιασίνη. Δεν περιέχει νάτριο και χοληστερόλη. Είναι δηλαδή το ρεβύθι μια πλούσια φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών που προστατεύει τον άνθρωπο από πολλές παθήσεις. Γι' αυτό και συστήνεται η επέκταση της χρήσης του στη διατροφή μας.