Καρπός Ατρακτυλίδας

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η χρήση της ατρακτυλίδας ως τρόφιμο

Η ατρακτυλίδα είναι μια ετήσια καλλιέργεια ελαιούχων σπόρων που μεγαλώνει σε ύψος 30 έως 150 εκατοστά. Επίσης είναι γνωστή ως ψευδές σαφράν, κρόκος βαφέας, η αμερικανική σαφράν, κάθαρμα σαφράν, κρόκος του Μεξικού και zaffer, το φυτό καλλιεργείται στο Ιράν, Βορειοδυτική Ινδία, τη Βόρεια Αφρική, την Άπω Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική. Το φυτό ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και φέρει λαμπρό κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, σωληνοειδές άνθος, μαζί με τα μεγάλα, αγκαθωτά φύλλα. Οι σπόροι της ατρακτυλίδας είναι πλούσιοι σε ελαϊκό οξύ και η βιταμίνη Ε και παράγουν βρώσιμα έλαια που είναι διατροφικά γνωστά να είναι παρόμοια με το ελαιόλαδο. Το έλαιο της ατρακτυλίδας θεωρείται ότι είναι μια υγιής επιλογή για την απώλεια βάρους, τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη διατήρηση της υγίειας του δέρματος και των μαλλιών. Τα λουλούδια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού, βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας. Διαβάστε περαιτέρω για να γνωρίζεται τα οφέλη για την υγεία και τη διατροφή της ατρακτυλίδας, τρώγοντας σπόρους ατρακτυλίδας και επίσης να διερευνήσετε τη θρεπτική της αξία.[1]

Διαθρεπτική αξία της ατρακτυλίδας

Η κατανάλωση της ατρακτυλίδας βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, δίνοντας έτσι δύναμη για την καταπολέμηση ασθενειών και λοιμώξεων. Είναι χρήσιμο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του πυρετού και χρησιμοποιείται ως φάρμακο για τη θεραπεία της ιλαράς. Η ατρακτυλίδα είναι γνωστό ότι είναι ένα καλό τονωτικό της μήτρας και ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και διόρθωση του ακανόνιστου έμμηνο κύκλου. Επειδή περιέχει πολύ χαμηλά κορεσμένα λιπαρά οξέα, το έλαιο της ατρακτυλίδας βοηθά στη μείωση του επιπέδου της χοληστερόλης στο αίμα. Πάστα κνήκου εφαρμόζεται στο δέρμα για να παρέχει ανακούφιση από ήπιο φλεγμονές του δέρματος, εξανθήματα, και ούτω καθεξής. Η ατρακτυλίδα θεωρείται ότι είναι μια καλή θεραπεία για την ακμή επιρρεπείς δέρματος, μειώνοντας την ξηρότητα του δέρματος και θρέψη του δέρματος με την υγρασία. Λόγω του πλούτου της σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και τα βασικά λιπαρά οξέα, το έλαιο της ατρακτυλίδας χρησιμοποιείται για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στο τριχωτό της κεφαλής, βελτιώνοντας την παροχή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και την παροχή περισσότερων θρεπτικών συστατικών στις ρίζες των μαλλιών. Ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκους κάρδαμου, όταν αναμιγνύεται με έξι αμύγδαλα χωρίς κέλυφος και μέλι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας. Η ίδια δόση έχει επίσης ευεργετική για τους νέους, αδύναμη και έγκυες γυναίκες. Καρθάμου είναι ένα πολύ αποτελεσματικό αφροδισιακό και ως εκ τούτου, βοηθά στην θεραπεία της σεξουαλικής αδυναμίας. Για το σκοπό αυτό, σε σκόνη κνήκου πρέπει να αναμιγνύεται με φιστίκια, μέλι και αμύγδαλα. Αυτό το μείγμα όταν λαμβάνεται με γάλα, κάθε μέρα πριν πάτε για ύπνο, βελτιώνει τη σεξουαλική ορμή και την πήξη του σπέρματος. Έγχυση των λουλουδιών όταν συνδυάζεται με μέλι και καταναλώνεται βοηθά στη θεραπεία του άσθματος. Ένα μίγμα από 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ατρακτυλίδας και μία κουταλιά της σούπας μέλι βοηθά στη θεραπεία του βρογχικού άσθματος. Το μίγμα πρέπει να καταναλωθεί μία ή δύο φορές την ημέρα. Μια μπύρα παρασκευάζεται από σπόρους της ατρακτυλίδας, το φύλλωμα έχει ληφθεί για την πρόληψη των αμβλώσεων και της γυναικείας στειρότητας. Η ατρακτυλίδα είναι επίσης γνωστό να μειώνει τον πόνο, πυρετό και τη διόγκωση μαστών.[1]









Σχετικές σελίδες

Η χρήση της ατρακτυλίδας ως τρόφιμο

Διαθρεπτική αξία της ατρακτυλίδας


Βιβλιογραφία

  1. 1,0 1,1 Χρησιμότητα κατανάλωσης ατρακτυλίδας.