Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Κυδώνι"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 28: Γραμμή 28:
 
[[Category:Βρώσιμο προϊόν φυτικής προέλευσης]]
 
[[Category:Βρώσιμο προϊόν φυτικής προέλευσης]]
 
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::30| ]]
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
[[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]
+
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]

Αναθεώρηση της 13:15, 9 Ιουλίου 2013

Κυδώνια
Γλυκό κουταλιού κυδώνι

Συντήρηση

Τα κυδώνια μπορεί να διατηρηθούν σε κοινές αποθήκες για μικρό χρονικό διάστημα. Για μακρύτερα χρονικά διαστήματα (2 – 3 μήνες) συντηρούνται σε ψυκτικούς χώρους με θερμοκρασία -0,5oC έως 0oC και σχετική υγρασία 85-90%. Οι καρποί παγώνουν στους -2oC.[1]

Διατροφική αξία

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως και κάλιο, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνη C, A και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχει διαιτητικές ίνες σε μεγάλες ποσότητες, ενώ ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του βρίσκεται ο φώσφορος και ο σίδηρος. Το φρούτο αυτό περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες τανίνης που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και λιθώδη κύτταρα, ενώ οι θερμίδες που αποδίδει στα 100 γραμμάριά του ανέρχονται στις 60. Τα οφέλη των κυδωνιών είναι αρκετά και παίζουν σημαντικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό όταν καταναλώνονται και αναλύονται εκτενώς στον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαθρεπτική αξία κυδωνιού[2]

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος I "Μηλοειδή", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  2. Διαθρεπτική αξία κυδωνιού