Κυριότερες οινοποιήσιμες ποικιλίες χώρας

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 10:59, 20 Ιουνίου 2016 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Απογραφή κύριων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι κυριότερες ποικιλίες αμπελιού προς οινοποίηση.

Αμπελουργική περίοδος 2010-2011

Ημερομηνία ανακοίνωσης Φεβρουάριος 2012

Ποικιλία Πραγματικά φυτεμένη έκταση (ha) Ποσοστό %
Σαββατιανό 11.599,90 17,23
Ροδίτης 9.317,35 13,84
Αγιωργίτικο 3.634,68 5,40
Ξυνόμαυρο 2.301,08 3,42
Λιάτικο 2.217,00 3.29
Cabernet sauvignon 2.318,78 3,18
Ασύρτικο 1.827,58 2,71
Άλλες 34.296,62 50,94
Σύνολο 67.332,99 100,00