Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Λίπανση λεβάντας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η λίπανση γίνεται με 4-5Kg [[Άζωτο|αζώτου]], 6-8Kg [[Φώσφορος|φωσφόρου]] και 7-8Kg [[Κάλιο|καλίου]] το 1ο έτος και 10Kg αζώτου - φωσφόρου - καλίου τα επόμενα έτη. Η λίπανση γίνεται σταδιακά ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο, και αυξάνει την [[Μορφολογικά χαρακτηριστικά λεβάντας|ανθοφορία]] και συνεπώς την παραγωγή. Σε περίπτωση [[Βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία|βιολογικής]] [[Καλλιέργεια λεβάντας|καλλιέργειας]] χρησιμοποιούνται κατάλληλα εγκεκριμένα σκευάσματα.
+
Η λίπανση γίνεται με 4-5Kg [[Άζωτο|αζώτου]], 6-8Kg [[Φώσφορος|φωσφόρου]] και 7-8Kg [[Κάλιο|καλίου]] το 1ο έτος και 10Kg αζώτου - φωσφόρου - καλίου τα επόμενα έτη. Η λίπανση γίνεται σταδιακά ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο, και αυξάνει την [[Μορφολογικά χαρακτηριστικά λεβάντας|ανθοφορία]] και συνεπώς την παραγωγή. Σε περίπτωση [[Βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία|βιολογικής]] [[Καλλιέργεια λεβάντας|καλλιέργειας]] χρησιμοποιούνται κατάλληλα εγκεκριμένα σκευάσματα.<ref name="Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών"> Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών: Βασικές αρχές καθετοποιημένης παραγωγής, των Δρ. Ελένη Μαλούπα, Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, Δρ. Διαμάντω Λάζαρη και Δρ. Νικόλαος Κρίγκας, Καβάλα 2013.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια λεβάντας| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια λεβάντας| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:14, 20 Ιουλίου 2015

Η λίπανση γίνεται με 4-5Kg αζώτου, 6-8Kg φωσφόρου και 7-8Kg καλίου το 1ο έτος και 10Kg αζώτου - φωσφόρου - καλίου τα επόμενα έτη. Η λίπανση γίνεται σταδιακά ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο, και αυξάνει την ανθοφορία και συνεπώς την παραγωγή. Σε περίπτωση βιολογικής καλλιέργειας χρησιμοποιούνται κατάλληλα εγκεκριμένα σκευάσματα.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών: Βασικές αρχές καθετοποιημένης παραγωγής, των Δρ. Ελένη Μαλούπα, Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, Δρ. Διαμάντω Λάζαρη και Δρ. Νικόλαος Κρίγκας, Καβάλα 2013.