Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Μικρόκαρπη ποικιλία ελιάς Ασπρολιά"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η ποικιλία αυτή έχει καλλωπιστική μόνο αξία. Σαν δένδρο θεωρείται μέσης ζωηρότητας. Τα φύλλα της είναι βαθυπράσινα, μήκους 6,62cm και πλάτους 1,04cm. Ο καρπός έχει σχήμα κυλινδροκωνικό, χρώμα λευκό κατά την ωρίμανση και μέσο βάρος 0,6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 2,5:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει στο 12,5%. Η καλλιεργούμενη σε περιορισμένη έκταση στο νομό Λευκάδας ποικιλία με την ονομασία Ασπρολιά, η οποία παράγει λάδι καλής ποιότητας, αποτελεί διαφορετική ποικιλία.
+
Η [[Ποικιλίες ελιάς |ποικιλία]] αυτή έχει καλλωπιστική μόνο αξία. Σαν δένδρο θεωρείται μέσης ζωηρότητας. Τα φύλλα της [[Μικρόκαρπες ποικιλίες ελιάς |ποικιλίας]] αυτής είναι βαθυπράσινα, μήκους 6,62cm και πλάτους 1,04cm. Ο καρπός έχει σχήμα κυλινδροκωνικό, χρώμα λευκό κατά την ωρίμανση και μέσο βάρος 0,6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 2,5:1. Η περιεκτικότητα του [[Επιτραπέζια ελιά |καρπού]] σε λάδι φθάνει στο 12,5%. Η [[Καλλιέργεια ελιάς |καλλιεργούμενη]] σε περιορισμένη έκταση στο νομό Λευκάδας ποικιλία με την ονομασία Ασπρολιά, η οποία παράγει [[Ελαιόλαδο |λάδι]] καλής ποιότητας, αποτελεί διαφορετική ποικιλία [[Ελιά |ελιάς]].
  
 
[[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]]
 
[[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]]
Γραμμή 6: Γραμμή 6:
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λευκάδος| ]]
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λευκάδος| ]]
 
[[Category:Ελιά]]
 
[[Category:Ελιά]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
__NOTOC__

Τελευταία αναθεώρηση της 13:50, 21 Ιουνίου 2016

Η ποικιλία αυτή έχει καλλωπιστική μόνο αξία. Σαν δένδρο θεωρείται μέσης ζωηρότητας. Τα φύλλα της ποικιλίας αυτής είναι βαθυπράσινα, μήκους 6,62cm και πλάτους 1,04cm. Ο καρπός έχει σχήμα κυλινδροκωνικό, χρώμα λευκό κατά την ωρίμανση και μέσο βάρος 0,6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 2,5:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει στο 12,5%. Η καλλιεργούμενη σε περιορισμένη έκταση στο νομό Λευκάδας ποικιλία με την ονομασία Ασπρολιά, η οποία παράγει λάδι καλής ποιότητας, αποτελεί διαφορετική ποικιλία ελιάς.