http://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%9C%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%B2%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%8D_Gossypium_hirsutum&feed=atom&action=historyΜορφολογία του βαμβακιού Gossypium hirsutum - Ιστορικό εκδόσεων2024-03-29T09:17:00ZΙστορικό αναθεωρήσεων για αυτή τη σελίδα στο wikiMediaWiki 1.22.6http://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%9C%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%B2%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%8D_Gossypium_hirsutum&diff=51817&oldid=prevK kaponi στις 14:06, 21 Ιουνίου 20162016-06-21T14:06:20Z<p></p>
<table class='diff diff-contentalign-left'>
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<tr style='vertical-align: top;'>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">←Παλαιότερη αναθεώρηση</td>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">Αναθεώρηση της 14:06, 21 Ιουνίου 2016</td>
</tr><tr><td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 1:</td>
<td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 1:</td></tr>
<tr><td class='diff-marker'>−</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #ffe49c; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Στο Gossypium hirsutum L. (χνοώδες βαμβάκι) ανήκει το αμερικάνικο βαμβάκι που είναι γνωστό με το όνομα Upland.Είναι διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι το μόνο που καλλιεργείται στην Ελλάδα. Από το είδος αυτό προέρχεται το 90% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής.  </div></td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Στο Gossypium hirsutum L. (χνοώδες βαμβάκι) ανήκει το αμερικάνικο βαμβάκι που είναι γνωστό με το όνομα Upland.Είναι διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι το μόνο που <ins class="diffchange diffchange-inline">[[καλλιέργεια βαμβακιού |</ins>καλλιεργείται<ins class="diffchange diffchange-inline">]] </ins>στην Ελλάδα. Από το είδος αυτό προέρχεται το 90% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής.  </div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Τα [[κατάλογος φυτών |φυτά]] του είδους αυτού είναι κατά κανόνα μονοετείς θάμνοι που το ύψος τους κυμαίνεται από 0,60-1,80m, με εξαίρεση κάποιες ποικιλίες που παράγουν πολυετείς θάμνους ή δέντρα. Ο βλαστός είναι πλούσιος σε κυτταρίνη και σε αυτόν υπάρχουν αδένες που εκκρίνουν το αλκαλοειδές γκοσυπιόλη. Η ρίζα είναι πασσαλώδης και αρχίζει να διακλαδίζεται όταν φτάσει σε μήκος τα 15cm δίνοντας πολλές δευτερεύουσες ρίζες και φθάνοντας σε βάθος τα 2m. Τα φύλλα σχηματίζουν 3 - 5 λοβούς, το σχήμα των βρακτίων είναι τριγωνικό και τα καρύδια είναι ωοειδή ή επιμήκη. Οι ανθοφόροι οφθαλμοί που εξελίσσονται σε άνθη ονομάζονται χτένια. Στα πρώτα τους στάδια τα χτένια καλύπτονται από 3 βράκτια φύλλα. Συνήθως χρειάζονται 21 ημέρες από την εμφάνιση των χτενιών μέχρι την πλήρη άνθηση. Ο καρπός είναι κάψα και ονομάζεται καρύδι. Από την ανθοφορία μεσολαβούν 45-65 ημέρες μέχρι την καρποφορία. Το σχήμα του καρυδιού διαφέρει μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών. Το μέρος με το κύριο εμπορικό ενδιαφέρον στο [[βαμβάκι]] είναι οι ίνες. Η κάθε ίνα σχηματίζεται από ένα επιδερμικό κύτταρο του σπέρματος το οποίο επιμηκύνεται. Τα επιμηκυσμένα κύτταρα, αναπτύσσονται σε δύο είδη ινών, τις νηματοποιήσιμες και το χνούδι. Οι νηματοποιήσιμες επιμηκύνονται για 20 περίπου ημέρες μετά την άνθιση και μετά την 16η ημέρα διογκώνονται. Το χνούδι (λίντα ή λίντερ) επιμηκύνεται 2-5 ημέρες μετά την άνθιση και παραμένει προσκολημένο στο σπόρο.  </div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Τα [[κατάλογος φυτών |φυτά]] του είδους αυτού είναι κατά κανόνα μονοετείς θάμνοι που το ύψος τους κυμαίνεται από 0,60-1,80m, με εξαίρεση κάποιες ποικιλίες που παράγουν πολυετείς θάμνους ή δέντρα. Ο βλαστός είναι πλούσιος σε κυτταρίνη και σε αυτόν υπάρχουν αδένες που εκκρίνουν το αλκαλοειδές γκοσυπιόλη. Η ρίζα είναι πασσαλώδης και αρχίζει να διακλαδίζεται όταν φτάσει σε μήκος τα 15cm δίνοντας πολλές δευτερεύουσες ρίζες και φθάνοντας σε βάθος τα 2m. Τα φύλλα σχηματίζουν 3 - 5 λοβούς, το σχήμα των βρακτίων είναι τριγωνικό και τα καρύδια είναι ωοειδή ή επιμήκη. Οι ανθοφόροι οφθαλμοί που εξελίσσονται σε άνθη ονομάζονται χτένια. Στα πρώτα τους στάδια τα χτένια καλύπτονται από 3 βράκτια φύλλα. Συνήθως χρειάζονται 21 ημέρες από την εμφάνιση των χτενιών μέχρι την πλήρη άνθηση. Ο καρπός είναι κάψα και ονομάζεται καρύδι. Από την ανθοφορία μεσολαβούν 45-65 ημέρες μέχρι την καρποφορία. Το σχήμα του καρυδιού διαφέρει μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών. Το μέρος με το κύριο εμπορικό ενδιαφέρον στο [[βαμβάκι]] είναι οι ίνες. Η κάθε ίνα σχηματίζεται από ένα επιδερμικό κύτταρο του σπέρματος το οποίο επιμηκύνεται. Τα επιμηκυσμένα κύτταρα, αναπτύσσονται σε δύο είδη ινών, τις νηματοποιήσιμες και το χνούδι. Οι νηματοποιήσιμες επιμηκύνονται για 20 περίπου ημέρες μετά την άνθιση και μετά την 16η ημέρα διογκώνονται. Το χνούδι (λίντα ή λίντερ) επιμηκύνεται 2-5 ημέρες μετά την άνθιση και παραμένει προσκολημένο στο σπόρο.  </div></td></tr>
</table>K kaponihttp://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%9C%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%B2%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%8D_Gossypium_hirsutum&diff=51816&oldid=prevK kaponi στις 14:05, 21 Ιουνίου 20162016-06-21T14:05:21Z<p></p>
<table class='diff diff-contentalign-left'>
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<tr style='vertical-align: top;'>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">←Παλαιότερη αναθεώρηση</td>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">Αναθεώρηση της 14:05, 21 Ιουνίου 2016</td>
</tr><tr><td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 1:</td>
<td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 1:</td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Στο Gossypium hirsutum L. (χνοώδες βαμβάκι) ανήκει το αμερικάνικο βαμβάκι που είναι γνωστό με το όνομα Upland.Είναι διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι το μόνο που καλλιεργείται στην Ελλάδα. Από το είδος αυτό προέρχεται το 90% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής.  </div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Στο Gossypium hirsutum L. (χνοώδες βαμβάκι) ανήκει το αμερικάνικο βαμβάκι που είναι γνωστό με το όνομα Upland.Είναι διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι το μόνο που καλλιεργείται στην Ελλάδα. Από το είδος αυτό προέρχεται το 90% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής.  </div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'>−</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #ffe49c; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Τα [[κατάλογος φυτών |φυτά]] του είδους αυτού είναι κατά κανόνα μονοετείς θάμνοι που το ύψος τους κυμαίνεται από 0,60-1,80m, με εξαίρεση κάποιες ποικιλίες που παράγουν πολυετείς θάμνους ή δέντρα. Ο βλαστός είναι πλούσιος σε κυτταρίνη και σε αυτόν υπάρχουν αδένες που εκκρίνουν το αλκαλοειδές γκοσυπιόλη. Η ρίζα είναι πασσαλώδης και αρχίζει να διακλαδίζεται όταν φτάσει σε μήκος τα 15cm δίνοντας πολλές δευτερεύουσες ρίζες και φθάνοντας σε βάθος τα 2m. Τα φύλλα σχηματίζουν 3 - 5 λοβούς, το σχήμα των βρακτίων είναι τριγωνικό και τα καρύδια είναι ωοειδή ή επιμήκη. Οι ανθοφόροι οφθαλμοί που εξελίσσονται σε άνθη ονομάζονται χτένια. Στα πρώτα τους στάδια τα χτένια καλύπτονται από 3 βράκτια φύλλα. Συνήθως χρειάζονται 21 ημέρες από την εμφάνιση των χτενιών μέχρι την πλήρη άνθηση. Ο καρπός είναι κάψα και ονομάζεται καρύδι. Από την ανθοφορία μεσολαβούν 45-65 ημέρες μέχρι την καρποφορία. Το σχήμα του καρυδιού διαφέρει μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών. Το μέρος με το κύριο εμπορικό ενδιαφέρον στο βαμβάκι είναι οι ίνες. Η κάθε ίνα σχηματίζεται από ένα επιδερμικό κύτταρο του σπέρματος το οποίο επιμηκύνεται. Τα επιμηκυσμένα κύτταρα, αναπτύσσονται σε δύο είδη ινών, τις νηματοποιήσιμες και το χνούδι. Οι νηματοποιήσιμες επιμηκύνονται για 20 περίπου ημέρες μετά την άνθιση και μετά την 16η ημέρα διογκώνονται. Το χνούδι (λίντα ή λίντερ) επιμηκύνεται 2 - 5 ημέρες μετά την άνθιση και παραμένει προσκολημένο στο σπόρο.  </div></td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Τα [[κατάλογος φυτών |φυτά]] του είδους αυτού είναι κατά κανόνα μονοετείς θάμνοι που το ύψος τους κυμαίνεται από 0,60-1,80m, με εξαίρεση κάποιες ποικιλίες που παράγουν πολυετείς θάμνους ή δέντρα. Ο βλαστός είναι πλούσιος σε κυτταρίνη και σε αυτόν υπάρχουν αδένες που εκκρίνουν το αλκαλοειδές γκοσυπιόλη. Η ρίζα είναι πασσαλώδης και αρχίζει να διακλαδίζεται όταν φτάσει σε μήκος τα 15cm δίνοντας πολλές δευτερεύουσες ρίζες και φθάνοντας σε βάθος τα 2m. Τα φύλλα σχηματίζουν 3 - 5 λοβούς, το σχήμα των βρακτίων είναι τριγωνικό και τα καρύδια είναι ωοειδή ή επιμήκη. Οι ανθοφόροι οφθαλμοί που εξελίσσονται σε άνθη ονομάζονται χτένια. Στα πρώτα τους στάδια τα χτένια καλύπτονται από 3 βράκτια φύλλα. Συνήθως χρειάζονται 21 ημέρες από την εμφάνιση των χτενιών μέχρι την πλήρη άνθηση. Ο καρπός είναι κάψα και ονομάζεται καρύδι. Από την ανθοφορία μεσολαβούν 45-65 ημέρες μέχρι την καρποφορία. Το σχήμα του καρυδιού διαφέρει μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών. Το μέρος με το κύριο εμπορικό ενδιαφέρον στο <ins class="diffchange diffchange-inline">[[</ins>βαμβάκι<ins class="diffchange diffchange-inline">]] </ins>είναι οι ίνες. Η κάθε ίνα σχηματίζεται από ένα επιδερμικό κύτταρο του σπέρματος το οποίο επιμηκύνεται. Τα επιμηκυσμένα κύτταρα, αναπτύσσονται σε δύο είδη ινών, τις νηματοποιήσιμες και το χνούδι. Οι νηματοποιήσιμες επιμηκύνονται για 20 περίπου ημέρες μετά την άνθιση και μετά την 16η ημέρα διογκώνονται. Το χνούδι (λίντα ή λίντερ) επιμηκύνεται 2-5 ημέρες μετά την άνθιση και παραμένει προσκολημένο στο σπόρο.  </div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'>−</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #ffe49c; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Οι ποικιλίες του είδους αυτού κατατάσσονται στη βοτανική ποικιλία ''Latifolium'' και διακρίνονται για την προσαρμοστικότητα στις υποτροπικές περιοχές. Το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε θερμά και ξηρά κλίματα και είναι ευαίσθητο στον παγετό. Έχει υψηλές απαιτήσεις σε εδαφική υγρασία, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων παρέχεται στις καλλιέργειες με άρδευση.<ref name="Ανοσοεντοπισμός και δραστικότητα"/>         </div></td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Οι ποικιλίες του είδους αυτού κατατάσσονται στη βοτανική ποικιλία ''Latifolium'' και διακρίνονται για την προσαρμοστικότητα στις υποτροπικές περιοχές. Το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε θερμά και ξηρά κλίματα και είναι ευαίσθητο στον παγετό. Έχει υψηλές απαιτήσεις σε εδαφική υγρασία, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων παρέχεται στις <ins class="diffchange diffchange-inline">[[</ins>καλλιέργειες<ins class="diffchange diffchange-inline">]] </ins>με άρδευση.<ref name="Ανοσοεντοπισμός και δραστικότητα"/>         </div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>==Βιβλιογραφία==</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>==Βιβλιογραφία==</div></td></tr>
</table>K kaponihttp://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%9C%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%B2%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%8D_Gossypium_hirsutum&diff=51815&oldid=prevK kaponi στις 14:04, 21 Ιουνίου 20162016-06-21T14:04:39Z<p></p>
<table class='diff diff-contentalign-left'>
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<tr style='vertical-align: top;'>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">←Παλαιότερη αναθεώρηση</td>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">Αναθεώρηση της 14:04, 21 Ιουνίου 2016</td>
</tr><tr><td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 1:</td>
<td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 1:</td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Στο Gossypium hirsutum L. (χνοώδες βαμβάκι) ανήκει το αμερικάνικο βαμβάκι που είναι γνωστό με το όνομα Upland.Είναι διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι το μόνο που καλλιεργείται στην Ελλάδα. Από το είδος αυτό προέρχεται το 90% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής.  </div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Στο Gossypium hirsutum L. (χνοώδες βαμβάκι) ανήκει το αμερικάνικο βαμβάκι που είναι γνωστό με το όνομα Upland.Είναι διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι το μόνο που καλλιεργείται στην Ελλάδα. Από το είδος αυτό προέρχεται το 90% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής.  </div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'>−</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #ffe49c; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Τα φυτά του είδους αυτού είναι κατά κανόνα μονοετείς θάμνοι που το ύψος τους κυμαίνεται από 0,60 - 1,80m, με εξαίρεση κάποιες ποικιλίες που παράγουν πολυετείς θάμνους ή δέντρα. Ο βλαστός είναι πλούσιος σε κυτταρίνη και σε αυτόν υπάρχουν αδένες που εκκρίνουν το αλκαλοειδές γκοσυπιόλη. Η ρίζα είναι πασσαλώδης και αρχίζει να διακλαδίζεται όταν φτάσει σε μήκος τα 15cm δίνοντας πολλές δευτερεύουσες ρίζες και φθάνοντας σε βάθος τα 2m. Τα φύλλα σχηματίζουν 3 - 5 λοβούς, το σχήμα των βρακτίων είναι τριγωνικό και τα καρύδια είναι ωοειδή ή επιμήκη. Οι ανθοφόροι οφθαλμοί που εξελίσσονται σε άνθη ονομάζονται χτένια. Στα πρώτα τους στάδια τα χτένια καλύπτονται από 3 βράκτια φύλλα. Συνήθως χρειάζονται 21 ημέρες από την εμφάνιση των χτενιών μέχρι την πλήρη άνθηση. Ο καρπός είναι κάψα και ονομάζεται καρύδι. Από την ανθοφορία μεσολαβούν 45 - 65 ημέρες μέχρι την καρποφορία. Το σχήμα του καρυδιού διαφέρει μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών. Το μέρος με το κύριο εμπορικό ενδιαφέρον στο βαμβάκι είναι οι ίνες. Η κάθε ίνα σχηματίζεται από ένα επιδερμικό κύτταρο του σπέρματος το οποίο επιμηκύνεται. Τα επιμηκυσμένα κύτταρα, αναπτύσσονται σε δύο είδη ινών, τις νηματοποιήσιμες και το χνούδι. Οι νηματοποιήσιμες επιμηκύνονται για 20 περίπου ημέρες μετά την άνθιση και μετά την 16η ημέρα διογκώνονται. Το χνούδι (λίντα ή λίντερ) επιμηκύνεται 2 - 5 ημέρες μετά την άνθιση και παραμένει προσκολημένο στο σπόρο.  </div></td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>Τα <ins class="diffchange diffchange-inline">[[κατάλογος φυτών |</ins>φυτά<ins class="diffchange diffchange-inline">]] </ins>του είδους αυτού είναι κατά κανόνα μονοετείς θάμνοι που το ύψος τους κυμαίνεται από 0,60-1,80m, με εξαίρεση κάποιες ποικιλίες που παράγουν πολυετείς θάμνους ή δέντρα. Ο βλαστός είναι πλούσιος σε κυτταρίνη και σε αυτόν υπάρχουν αδένες που εκκρίνουν το αλκαλοειδές γκοσυπιόλη. Η ρίζα είναι πασσαλώδης και αρχίζει να διακλαδίζεται όταν φτάσει σε μήκος τα 15cm δίνοντας πολλές δευτερεύουσες ρίζες και φθάνοντας σε βάθος τα 2m. Τα φύλλα σχηματίζουν 3 - 5 λοβούς, το σχήμα των βρακτίων είναι τριγωνικό και τα καρύδια είναι ωοειδή ή επιμήκη. Οι ανθοφόροι οφθαλμοί που εξελίσσονται σε άνθη ονομάζονται χτένια. Στα πρώτα τους στάδια τα χτένια καλύπτονται από 3 βράκτια φύλλα. Συνήθως χρειάζονται 21 ημέρες από την εμφάνιση των χτενιών μέχρι την πλήρη άνθηση. Ο καρπός είναι κάψα και ονομάζεται καρύδι. Από την ανθοφορία μεσολαβούν 45-65 ημέρες μέχρι την καρποφορία. Το σχήμα του καρυδιού διαφέρει μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών. Το μέρος με το κύριο εμπορικό ενδιαφέρον στο βαμβάκι είναι οι ίνες. Η κάθε ίνα σχηματίζεται από ένα επιδερμικό κύτταρο του σπέρματος το οποίο επιμηκύνεται. Τα επιμηκυσμένα κύτταρα, αναπτύσσονται σε δύο είδη ινών, τις νηματοποιήσιμες και το χνούδι. Οι νηματοποιήσιμες επιμηκύνονται για 20 περίπου ημέρες μετά την άνθιση και μετά την 16η ημέρα διογκώνονται. Το χνούδι (λίντα ή λίντερ) επιμηκύνεται 2 - 5 ημέρες μετά την άνθιση και παραμένει προσκολημένο στο σπόρο.  </div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div> </div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><ins class="diffchange diffchange-inline">Οι ποικιλίες του είδους αυτού κατατάσσονται στη βοτανική ποικιλία ''Latifolium'' και διακρίνονται για την προσαρμοστικότητα στις υποτροπικές περιοχές. Το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε θερμά και ξηρά κλίματα και είναι ευαίσθητο στον παγετό. Έχει υψηλές απαιτήσεις σε εδαφική υγρασία, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων παρέχεται στις καλλιέργειες με άρδευση.<ref name="Ανοσοεντοπισμός και δραστικότητα"/>        </ins></div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'>−</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #ffe49c; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><del style="font-weight: bold; text-decoration: none;">Οι ποικιλίες του είδους αυτού κατατάσσονται στη βοτανική ποικιλία ''Latifolium'' και διακρίνονται για την προσαρμοστικότητα στις υποτροπικές περιοχές. Το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε θερμά και ξηρά κλίματα και είναι ευαίσθητο στον παγετό. Έχει υψηλές απαιτήσεις σε εδαφική υγρασία, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων παρέχεται στις καλλιέργειες με άρδευση.          </del></div></td><td colspan="2"> </td></tr>
<tr><td class='diff-marker'>−</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #ffe49c; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><del style="font-weight: bold; text-decoration: none;">__NOTOC__</del></div></td><td colspan="2"> </td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>==Βιβλιογραφία==</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>==Βιβλιογραφία==</div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'>−</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #ffe49c; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><del class="diffchange diffchange-inline">*</del>"Ανοσοεντοπισμός και δραστικότητα της συνθάσης της φωσφοροσακχαρόζης σε αρτίβλαστα βαμβακιού που αναπτύχθηκαν σε 25<sup>o</sup>C και σε 13 <sup>o</sup>C", Ερευνητική εργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης: βιοτεχνολογία και εφαρμογές στη γεωπονία του Παπαχαράλαμπου Γεώργιου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας, Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών, Αθήνα 2010</div></td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><ins class="diffchange diffchange-inline"><references></ins></div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div> </div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><ins class="diffchange diffchange-inline"><ref name="Ανοσοεντοπισμός και δραστικότητα"></ins>"Ανοσοεντοπισμός και δραστικότητα της συνθάσης της φωσφοροσακχαρόζης σε αρτίβλαστα βαμβακιού που αναπτύχθηκαν σε 25<sup>o</sup>C και σε 13<sup>o</sup>C", Ερευνητική εργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης: βιοτεχνολογία και εφαρμογές στη γεωπονία του Παπαχαράλαμπου Γεώργιου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας, Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών, Αθήνα 2010<ins class="diffchange diffchange-inline"></ref></ins></div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div> </div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><ins class="diffchange diffchange-inline"></references></ins></div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div> </div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[σχετίζεται με::Βαμβάκι| ]]</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[σχετίζεται με::Βαμβάκι| ]]</div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωργό::10| ]]</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωργό::10| ]]</div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]</div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><ins style="font-weight: bold; text-decoration: none;">[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]</ins></div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><ins style="font-weight: bold; text-decoration: none;">__NOTOC__</ins></div></td></tr>
</table>K kaponihttp://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%9C%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%B2%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%8D_Gossypium_hirsutum&diff=31838&oldid=prevK kaponi στις 12:26, 5 Ιουνίου 20142014-06-05T12:26:19Z<p></p>
<table class='diff diff-contentalign-left'>
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<tr style='vertical-align: top;'>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">←Παλαιότερη αναθεώρηση</td>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">Αναθεώρηση της 12:26, 5 Ιουνίου 2014</td>
</tr><tr><td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 8:</td>
<td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 8:</td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>*"Ανοσοεντοπισμός και δραστικότητα της συνθάσης της φωσφοροσακχαρόζης σε αρτίβλαστα βαμβακιού που αναπτύχθηκαν σε 25<sup>o</sup>C και σε 13 <sup>o</sup>C", Ερευνητική εργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης: βιοτεχνολογία και εφαρμογές στη γεωπονία του Παπαχαράλαμπου Γεώργιου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας, Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών, Αθήνα 2010</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>*"Ανοσοεντοπισμός και δραστικότητα της συνθάσης της φωσφοροσακχαρόζης σε αρτίβλαστα βαμβακιού που αναπτύχθηκαν σε 25<sup>o</sup>C και σε 13 <sup>o</sup>C", Ερευνητική εργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης: βιοτεχνολογία και εφαρμογές στη γεωπονία του Παπαχαράλαμπου Γεώργιου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας, Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών, Αθήνα 2010</div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'>−</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #ffe49c; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[σχετίζεται με:Βαμβάκι| ]]</div></td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[σχετίζεται με<ins class="diffchange diffchange-inline">:</ins>:Βαμβάκι| ]]</div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωργό::10| ]]</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωργό::10| ]]</div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]</div></td></tr>
</table>K kaponihttp://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%9C%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%B2%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%8D_Gossypium_hirsutum&diff=4416&oldid=prevA papageorgiou στις 08:32, 27 Φεβρουαρίου 20132013-02-27T08:32:36Z<p></p>
<p><b>Νέα σελίδα</b></p><div>Στο Gossypium hirsutum L. (χνοώδες βαμβάκι) ανήκει το αμερικάνικο βαμβάκι που είναι γνωστό με το όνομα Upland.Είναι διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι το μόνο που καλλιεργείται στην Ελλάδα. Από το είδος αυτό προέρχεται το 90% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής. <br />
<br />
Τα φυτά του είδους αυτού είναι κατά κανόνα μονοετείς θάμνοι που το ύψος τους κυμαίνεται από 0,60 - 1,80m, με εξαίρεση κάποιες ποικιλίες που παράγουν πολυετείς θάμνους ή δέντρα. Ο βλαστός είναι πλούσιος σε κυτταρίνη και σε αυτόν υπάρχουν αδένες που εκκρίνουν το αλκαλοειδές γκοσυπιόλη. Η ρίζα είναι πασσαλώδης και αρχίζει να διακλαδίζεται όταν φτάσει σε μήκος τα 15cm δίνοντας πολλές δευτερεύουσες ρίζες και φθάνοντας σε βάθος τα 2m. Τα φύλλα σχηματίζουν 3 - 5 λοβούς, το σχήμα των βρακτίων είναι τριγωνικό και τα καρύδια είναι ωοειδή ή επιμήκη. Οι ανθοφόροι οφθαλμοί που εξελίσσονται σε άνθη ονομάζονται χτένια. Στα πρώτα τους στάδια τα χτένια καλύπτονται από 3 βράκτια φύλλα. Συνήθως χρειάζονται 21 ημέρες από την εμφάνιση των χτενιών μέχρι την πλήρη άνθηση. Ο καρπός είναι κάψα και ονομάζεται καρύδι. Από την ανθοφορία μεσολαβούν 45 - 65 ημέρες μέχρι την καρποφορία. Το σχήμα του καρυδιού διαφέρει μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών. Το μέρος με το κύριο εμπορικό ενδιαφέρον στο βαμβάκι είναι οι ίνες. Η κάθε ίνα σχηματίζεται από ένα επιδερμικό κύτταρο του σπέρματος το οποίο επιμηκύνεται. Τα επιμηκυσμένα κύτταρα, αναπτύσσονται σε δύο είδη ινών, τις νηματοποιήσιμες και το χνούδι. Οι νηματοποιήσιμες επιμηκύνονται για 20 περίπου ημέρες μετά την άνθιση και μετά την 16η ημέρα διογκώνονται. Το χνούδι (λίντα ή λίντερ) επιμηκύνεται 2 - 5 ημέρες μετά την άνθιση και παραμένει προσκολημένο στο σπόρο. <br />
<br />
Οι ποικιλίες του είδους αυτού κατατάσσονται στη βοτανική ποικιλία ''Latifolium'' και διακρίνονται για την προσαρμοστικότητα στις υποτροπικές περιοχές. Το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε θερμά και ξηρά κλίματα και είναι ευαίσθητο στον παγετό. Έχει υψηλές απαιτήσεις σε εδαφική υγρασία, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων παρέχεται στις καλλιέργειες με άρδευση. <br />
__NOTOC__<br />
==Βιβλιογραφία==<br />
<br />
*"Ανοσοεντοπισμός και δραστικότητα της συνθάσης της φωσφοροσακχαρόζης σε αρτίβλαστα βαμβακιού που αναπτύχθηκαν σε 25<sup>o</sup>C και σε 13 <sup>o</sup>C", Ερευνητική εργασία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης: βιοτεχνολογία και εφαρμογές στη γεωπονία του Παπαχαράλαμπου Γεώργιου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας, Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών, Αθήνα 2010<br />
[[σχετίζεται με:Βαμβάκι| ]]<br />
[[πόσο αφορά σε γεωργό::10| ]]<br />
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]</div>A papageorgiou