Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Μπιζέλι"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
Το μπιζέλι <ref name="Οφέλη αρακά"/> (ο καρπός της [[μπιζελιά |μπιζελιάς]]) αν και θυμίζει λαχανικό, ανήκει στην κατηγορία των [[όσπρια |οσπρίων]]. Είναι ιδιαίτερα νόστιμο, λόγω της γλυκιάς γεύσης του και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Τα μπιζέλια αποτελούν μια θαυμαστή τροφή για την υγεία μας και στην ξηρή τους μορφή αποτελούσαν τρόφιμο από τους αρχαίους χρόνους. Αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων, ενώ ταυτόχρονα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
 
Το μπιζέλι <ref name="Οφέλη αρακά"/> (ο καρπός της [[μπιζελιά |μπιζελιάς]]) αν και θυμίζει λαχανικό, ανήκει στην κατηγορία των [[όσπρια |οσπρίων]]. Είναι ιδιαίτερα νόστιμο, λόγω της γλυκιάς γεύσης του και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Τα μπιζέλια αποτελούν μια θαυμαστή τροφή για την υγεία μας και στην ξηρή τους μορφή αποτελούσαν τρόφιμο από τους αρχαίους χρόνους. Αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων, ενώ ταυτόχρονα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
 +
 +
<ref name="Οφέλη αρακά ΙΙ"/>
  
 
==Σχετικές σελίδες==
 
==Σχετικές σελίδες==
Γραμμή 10: Γραμμή 12:
  
 
<ref name="Οφέλη αρακά"> [{{#show: Ιστοσελίδα Περιβάλλον/Τα 10 οφέλη του αρακά για την υγεία μας| ?has link}} Τα 10 οφέλη του αρακά για την υγεία μας] </ref>
 
<ref name="Οφέλη αρακά"> [{{#show: Ιστοσελίδα Περιβάλλον/Τα 10 οφέλη του αρακά για την υγεία μας| ?has link}} Τα 10 οφέλη του αρακά για την υγεία μας] </ref>
 +
 +
<ref name="Οφέλη αρακά ΙΙ"> [{{#show: Ιστοσελίδα InfoKids.gr/Η διατροφική αξία του αρακά| ?has link}} Η διατροφική αξία του αρακά] </ref>
 +
  
 
</references>
 
</references>

Αναθεώρηση της 13:46, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Το μπιζέλι [1] (ο καρπός της μπιζελιάς) αν και θυμίζει λαχανικό, ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων. Είναι ιδιαίτερα νόστιμο, λόγω της γλυκιάς γεύσης του και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Τα μπιζέλια αποτελούν μια θαυμαστή τροφή για την υγεία μας και στην ξηρή τους μορφή αποτελούσαν τρόφιμο από τους αρχαίους χρόνους. Αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων, ενώ ταυτόχρονα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.

[2]

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία

  1. Τα 10 οφέλη του αρακά για την υγεία μας
  2. Η διατροφική αξία του αρακά