Ξένη ποικιλία οινοποιίας Aglianico

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 10:25, 29 Οκτωβρίου 2014 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ερυθρή ποικιλία αμπέλου με ελληνική καταγωγή με πολύ ζωηρή με πρώιμη βλάστηση και όψιμη ωρίμανση, η παραγωγή είναι μέση και σταθερή. Δίνει ένα κρασί αρμονικό με έντονο χρώμα ρουμπινί, ταννικό, γεμάτο σώμα . Έχει δυνατότητες να παράγει οίνους μεγάλης παλαίωσης.