Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ξένη ποικιλία οινοποιίας Malvasia aromatica"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Malvasia aromatica Λευκή ποικιλία η οποία Καλλιέργεια ...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
[[Image:Malvasia aromatica.jpg|thumb|px20|Malvasia aromatica]]
 
[[Image:Malvasia aromatica.jpg|thumb|px20|Malvasia aromatica]]
Λευκή [[Ποικιλίες αμπέλου|ποικιλία]] η οποία [[Καλλιέργεια αμπέλου|καλλιεργείται]] κυρίως στην Ιταλία. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε μικρή έκταση όμως με εντυπωσιακά ποιοτικά αποτελέσματα. [[Αμπέλι|Φυτό]] ζωηρό, μέτρια παραγωγικό, με αντοχή στο [[Βοτρύτης αμπέλου|βοτρύτη]], δέχεται μακρύ [[Κλάδεμα αμπελιού|κλάδεμα]]. Δίνει [[Κρασί|κρασιά]] υψηλόβαθμα με ελαφρά μοσχάτη γεύση και χρυσαφί χρώμα ενώ θεωρείται πολύ καλή επιλογή για γλυκά “dessert”
+
Λευκή [[Ποικιλίες αμπέλου|ποικιλία]] η οποία [[Καλλιέργεια αμπελιού|καλλιεργείται]] κυρίως στην Ιταλία. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε μικρή έκταση όμως με εντυπωσιακά ποιοτικά αποτελέσματα. [[Αμπέλι|Φυτό]] ζωηρό, μέτρια παραγωγικό, με αντοχή στο [[Βοτρύτης αμπέλου|βοτρύτη]], δέχεται μακρύ [[Κλάδεμα αμπελιού|κλάδεμα]]. Δίνει [[Κρασί|κρασιά]] υψηλόβαθμα με ελαφρά μοσχάτη γεύση και χρυσαφί χρώμα ενώ θεωρείται πολύ καλή επιλογή για γλυκά “dessert”
  
 
[[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Πηλώδη εδάφη| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Πηλώδη εδάφη| ]]

Αναθεώρηση της 12:54, 29 Οκτωβρίου 2014

Malvasia aromatica

Λευκή ποικιλία η οποία καλλιεργείται κυρίως στην Ιταλία. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε μικρή έκταση όμως με εντυπωσιακά ποιοτικά αποτελέσματα. Φυτό ζωηρό, μέτρια παραγωγικό, με αντοχή στο βοτρύτη, δέχεται μακρύ κλάδεμα. Δίνει κρασιά υψηλόβαθμα με ελαφρά μοσχάτη γεύση και χρυσαφί χρώμα ενώ θεωρείται πολύ καλή επιλογή για γλυκά “dessert”